Davis Kupa 2015: Hátrányban vagyunk a bosnyákok ellen

2015. július 18.
by DGM96

A pénteki 1-1-es állás után a magyar csapat kedvező pozícióból bukta el a párost.

Kuhárszky Zoltán szövetségi kapitány Fucsovics Mártont, Nagy Pétert, Borsos Gábort és Gödry Leventét nevezte a Bosznia-Hercegovina elleni megmérettetésre. A cél az euroafrikai zóna I. csoportjába jutás, a mostani forduló pedig az utolsó a play-off-ot megelőzően. Bosznia és a férfi tenisz kapcsán biztos sokaknak felmerülhet Damir Dzumhur neve, aki az ország legmagasabban rangsorolt férfi teniszezője, ám ő nem jött el Siófokra.

A párharc pénteken kezdődött. Az első meccset Marci játszotta Tomislav Brkic ellen. Az egyértelmű esélyes a 22 éves nyíregyházi volt, ám a dupla-szettelőnyt majdnem eltékozolta. Nagy örömünkre azonban az ötödik játszmában újra a jobbik énjét tudta mutatni, így megszerezte a vezetést Magyarországnak. A következő találkozón megtörtént Nagy Péter DK-debütálása, és tisztességesen helyállt Mirza Basic ellen, azáltal, hogy az első szettet sikerült megnyernie. A bosnyák ellenfél azonban érvényesítette a papírformát.

Szombaton a pároson és a Fucsovics-Gödry-duón volt a sor. A bosnyákoknál érdekes csapat állt össze. Basic partnere maga a szövetségi kapitány, az egykori profi játékos, Amer Delic volt. Fiaink nagyon jól kezdtek, kihasználták Delic pontatlanságát, amit a meccsrutin hiányából jött. Egy break el is döntötte a javunkra a szettet. A folytatás is kedvező volt a számunkra, megvolt a break-előny, de végül rövidítés döntött, ahol a bosnyákok voltak a jobbak. Ez meg is adta nekik a lendületet és meg sem álltak a győzelemig.

Az elmúlt két nap eredményei

Péntek

Fucsovics – Brkic 6-2 6-3 3-6 4-6 6-3

Nagy – Basic 6-4 4-6 3-6 3-6

Szombat

Fucsovics-Gödry – Delic-Basic 6-3 6-7(8) 4-6 0-6

Az állás három mérkőzés után: Magyarország – Bosznia-Hercegovina 1:2

Vasárnap Marci Basiccsal, Nagy Péter Brkiccsel fog játszani.

HAJRÁ MAGYAROK!!!!

A kiemelt kép forrása: www.sascoc.co.za

A hozzászólások le vannak zárva.