Thiem menetelése véget ért, Murray korán kiesett

Minden, amit Kitzbühel és Washington eddigi történéseiről tudni kell.

Kitzbühel

Kitzbühel-ben durrant ki a"Thiem-ballon" forrás: tennisnet.com

Kitzbühel-ben durrant ki a”Thiem-ballon”
forrás: tennisnet.com

Dominic Thiem (1.) nem csak az osztrák, hanem az egyetemes tenisz nagy ígérete is. Az utóbbi időszakban ezt az állítást sikerült megalapoznia: 2 hét, 2 tornagyőzelem (Umag, Gstaad). Ilyen szép szériával érkezett meg hazájába, azon belül is az egyik legnépszerűbb síközpontba, Kitzbühel-be. Minden adva volt arra, hogy a diadalmenet folytatódjon, főleg “odahaza”. Ennek ellenére első meccsén, honfitársa, Haider-Maurer ellen csak nagyon nehezen tudott továbbjutni: az első szettet simán elveszítette, egyenlítés után a döntőszettben pedig 1/4-ről kellett fordítania. A következő körben a “Lucky Loser” Albert Montanest ejtette ki, de ma Kohlschreiber (6.) ellen már alulmaradt 6/0 7/6(6) arányban. A német azonban még azelőtt a hamburgi döntős Fogninit (3.) is legyőzte.

Kohlschreiber ellenfele a döntőben P-H. Mathieu lesz, aki egyenesen a selejtezőből jutott el a főtábla utolsó meccsére. A rutinos francia csak egy kiemeltet, Marint Klizant (4.) győzte le. Többre azért nem volt alkalom, mert későbbi vetélytársai hajtották végre ezt. Almagro skalpja a mai elődöntőről azért így is szép.

Washington D.C.

Sascha Zverev a washingtoni torna meglepetés-embere forrás: t-online.de

Sascha Zverev a washingtoni torna meglepetés-embere
forrás: t-online.de

A US Open Series első komolyabb versenyén Andy Murray (1.) abszolút favoritnak számított. Azt az embert, aki ebben az évben eddig csak egyszer kapott ki olyan teniszezőtől, aki papíron nem jobb nála (világranglista 3-dikként), azt joggal nevezhetjük ilyen mezőnyben nagy esélyesnek. Az ígéretet nem váltotta be, mert már az első meccsén kikapott a grúz származású orosz Teimuraz Gabashvilitől. A skótnak pedig megvolt a lehetősége a 2 óra 44 perces találkozón a papírforma érvényesítésére, de a döntőszettben nem tudta kiszerválni a meccset. Murray kiesése John Isner (8.) előtt nyitotta meg a kaput. A magasra nőtt amerikai tornagyőztesként érkezett az Államok fővárosába, de így kilátásban van egy újabb jó szereplés. A legjobb 8 között a litván Berankis lesz az ellenfele, aki pont Gabashvilit győzte le az előző fordulóban. E párharc győztese majd biztos, hogy amerikai teniszezővel találkozik. Steve Johnsonnal, vagy Jack Sockkal (15.). Sock Gasquet-t (4.) állította félre, míg Johnson Grigor Dimitrovot (6.).

Az alsó ágon a legnagyobb meglepetést Alexander Zverev okozza. Az éppen csak nagykorú német a második fordulóban Kevin Andersont (5.) győzte le, nagy meglepetésre. Azt követően Alex Dolgopolov ellen is fogadhatta a gratulációt. “Sascha” ellenfele a negyeddöntőben a US Open-címvédő Marin Cilic (3.) lesz, aki eddig hozta a papírformát. Az ág másik negyeddöntőjét a Viktor Troickit (9.) és Feliciano Lopezt (7.) is legyőző Sam Groth és Kei Nishikori (2.) fogja játszani

A kiemelt kép forrása: aljazeera.com

A hozzászólások le vannak zárva.