WTA: Halep és Azarenka is továbbment Torontóban

Az idei évben Toronto ad otthont a Rogers Cup női versenyének, ahol már a legjobb tizenhat közé jutás volt a tét. 

Serena három játszmában jutott a tizenhat közé Forrás: twitter.com/wta

Serena három játszmában jutott a tizenhat közé
Forrás: twitter.com/wta

Sikerrel vette az első akadályt a világelső Serena Williams, aki az olasz Flavia Pennetta ellen lépett pályára és a 6-2-re elbukott első szett után 6-3 6-0-ra hozta a mérkőzést. Az összecsapás a szokásos “Serena-forgatókönyv” szerint alakult. A háromszoros győztes amerikai a mérkőzés elején rengeteg hibával, enerváltan játszott, de az elvesztett első játszma után összeszedte magát, és esélyt sem adott olasz ellenfelének.

Szintén sikerült a továbbjutás a második helyen kiemelt Simona Halepnek. A román játékos az idei évben tudása alatt játszik, az utóbbi hetekben többször is lenyilatkozta, hogy a sorozatos vereségek miatt önbizalomhiányban szenved. Nos, az első lépést már megtette az önbizalma visszanyeréséhez Halep, az első fordulóban két játszmában győzött Jelena Jankovic ellen. A tavalyi Roland Garros döntős román a következő fordulóban az idén már négy tornagyőzelemmel álló Angelique Kerberrel találkozik.

Bencic eddigi mérlege: két mérkőzés - két skalp Forrás: twitter.com/rogerscup

Bencic eddigi mérlege: két mérkőzés – két skalp
Forrás: twitter.com/rogerscup

A nap legjobban várt mérkőzését a harmadik helyen kiemelt Petra Kvitova, és a volt világranglista első Victoria Azarenka játszotta. Azarenka a mérkőzés első percétől hihetetlen teniszt mutatott be, ismét a sérülése előtti önmagát idézte, és sima 6-2 6-3 arányban győzött a hosszú betegséggel küzdő, és még most is orvosi kezelés alatt álló cseh játékos ellen.

A torna eddigi legnagyobb menetelése a svájci Belinda Bencic nevéhez fűződik. A fiatal svájci az első fordulóban a hazai pályán szereplő, és az idei évben már két edzőt is elfogyasztó Eugenie Bouchardot, a második körben pedig a negyedik helyen kiemelt Caroline Wozniackit búcsúztatta. Bencic a következő körben a német Sabine Lisickivel találkozik.

Kiemelt kép forrása: twitter.com/wta

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.