Murray szerint Kyrgiosnak tanulnia kell a hibáiból

2015. augusztus 16.
by andF

Andy Murray szerint Kyrgiosnak tanulnia kell a hibáiból és változtatni a viselkedésén, hogy némileg pozitívan jöjjön ki abból a szituációból, amibe pár nappal ezelőtt sodorta magát.

Kyrgios 6 405Ł fontos bírságot kapott azért a nagy port kavart beszólásáért, melyet Stan Wawrinkához intézett kettejük mérkőzésén a Rogers Cupon. A fiatal ausztrál az első szett elvesztése után szúrt oda egy erkölcstelen megjegyzést arra vonatkozóan, hogy Wawrinka jelenlegi barátnője, Donna Vekic romantikus kapcsolatban állt a szintén ausztrál Kokkinakisszal.

Az érthetően dühös svájci arra szólította fel az ATP-t, hogy lépjen fel keményen a fiatal játékos viselkedésével szemben, és bár Kyrgios nyilvánosan elnézést kért az eset miatt, könnyen elképzelhető, hogy eltiltást fog kapni.

A médiumok és a top játékosok egyaránt elítélően nyilatkoztak Kyrgios viselkedéséről, Andy Murray azonban úgy kommentálta az eseményeket, hogy Kyrgios “hibát követett el” és hogy “nem rossz ember”.

“Nem akarok semmi rosszat mondani Nickről, mert kedvelem őt, de a legfontosabb az, hogy tanulnia kell a szerdán történtekből” – mondta Murray.

“Nyilvánvalóan vannak olyan dolgok a különböző sportokban, különösen a csapatsportokban, amikre nem is gondolnánk, hogy előfordulnak, de igen, a teniszben az ilyesminek nincs helye. Remélem Kyrgios tanul az esetből”.

“Nick nem rossz ember. Az emberek annak állítják most be, de ő csak egy fiatal srác, aki a rivaldafényben nőtt fel és nagyon sok negatív inger érte az elmúlt hónapokban, amivel nem könnyű megbirkózni”

“Úgy gondolom, hogy fontos, hogy tanuljon a hibáiból, de az is fontos, hogy most egy kicsit békén hagyják, mert ő nem egy rossz srác. Csak csinált pár hibát, amikből tanulni fog, biztos vagyok benne”.

Ausztráliában is megosztotta az embereket Kyrgios esete. Wally Masur, az ausztrálok Davis Kupa kapitánya nem tervezi, hogy kivegye a csapatból Kyrgiost, hacsak az ATP úgy nem dönt, hogy eltiltja a játékost. Judy Dalton szerint viszont el kellene tiltani őt a Davis Kupa szerepléstől, valamint a US Opentől is a tiszteletlen viselkedése miatt.

Szerintetek milyen szankciókat kellene eszközölni Kyrgios ellen?

Forrás: skysports.com

Kiemelt kép forrása: tennispanorama.com

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.