Nagy Péter ismét duplázott a Felnőtt Országos Bajnokságon

Hat évig Balázs Attila volt az uralkodó Magyarországon, immár nyugodtan kijelenthetjük, Nagy Péter hátát nézi jelenleg a mezőny.

Hétfő délelőtt rendezték meg a Felnőtt Országos Bajnokság fináléját, ahol a felső ágon a papírformának megfelelően Nagy Péter, az alsó ágon Tóth Csongor került a döntőbe. Talán mindenki várta volna a tavalyi OB döntő visszavágóját, azonban Balázs Attila sérülése miatt visszalépett az elődöntőtől.

Nagy Péter két éve verhetetlen az OB-n Kép forrása: huntennis.hu

Nagy Péter két éve verhetetlen az OB-n
Kép forrása: huntennis.hu

A fináléban Nagy Péter tavalyi címe megvédésére készült, amit akkor egy elképesztő nagy csatában a hatszoros magyar bajnok Balázs Attila ellen szerzett meg. Tóth Csongor fantasztikus versenyt zárt, azonban az első kiemelt már nem kegyelmezett neki egy percig sem. Nagy Péter a döntőben mindösszesen három játékot veszített, ráadásul játszmaveszteség nélkül gázolt át végig az egész mezőnyön. A 23 éves játékos egyéni címe mellett párosban is tarolt, ezúttal Gödry Levente oldalán. A döntőben meggyőző játékkal győzték le a Noszály Sándor/Szintai Dávid kettőst.

Nagy Péter teniszhez való hozzáállása példaértékű lehet a fiatal magyar feltörekvő játékosok számára. Évről-évre egyre keményebb és intenzívebb edzésmunkával fejlődött a játéka, majd tavaly már azt láthattuk, hogy ez bizony minden tekintetben összeállt, most pedig egyszerűen lenyűgöző amit tőle láthatunk.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.