Herbert és Anderson döntőzik Winston-Salemben

Jöhet a mindent eldöntő mérkőzés Winston-Salemben. A finálét Pierre-Hugues Herbert és Kevin Anderson főszereplésével rendezik.

Vajon új név kerül fel ATP trófeára egyéni versenyen? Kép forrása: greenwichtime.com

Vajon új név kerül fel ATP trófeára egyéni versenyen?
Kép forrása: greenwichtime.com

Egy hete sok mindenre lehetett számítani, csak valószínűleg a következőre nem: Pierre-Huguus Herbert pályafutása első ATP döntőjét érte el. A mérkőzés pedig nem kezdődött jól számára az amerikai Steve Johnson ellen, aki megnyerte 6/3-ra az első szettet, majd már csak egy rövidítés választotta el a győzelemtől. A francia ekkor azonban összeszedte magát, 7-5-re megnyerte a Tiebreakot, majd a maga javára fordította az első elődöntőt. Ekkor a 24 éves játékos még várta nyugodtan várhatta döntős ellenfelét.

Anderson két játszmában jutott döntőbe Kép forrása: sg.sports.yahoo.com

Anderson két játszmában jutott döntőbe
Kép forrása: sg.sports.yahoo.com

Éjszaka Kevin Anderson és Malek Jaziri küzdött meg a második döntős helyért. a tunéziai játékostól már parádés eredménynek számított az elődöntő, főleg egy 64-es táblán, azonban Anderson már soknak bizonyult számára. Az első játszmában a dél-afrikai a legvégén csinálta meg a szettgyőzelemhez elegendő breaket, majd a folytatásban végleg bedarálta ellenfelét.

A szombati fináléban tehát az a kérdés: Herbert pályafutása első ATP egyéni győzelmét ünnepelheti, avagy az egész héten kitűnően teniszező Anderson érvényesíti a papírformát.

Az elődöntők eredményei:

Pierre-Hugues Herbert-Steve Johnson 3/6 7/6(5) 6/2

Kevin Anderson-Malek Jaziri 6/4 6/3

Kiemelt kép forrása: channelnewsasia.com

A hozzászólások le vannak zárva.