Anderson és a rutin győzött Winston-Salemben

 A mindent eldöntő mérkőzés, ahol akár új ATP egyéni bajnoknak tapsolhatott volna a közönség. Nos, ezt Kevin Anderson egy picikét máshogyan gondolta.

Kevin Anderson remek formában várhatta a finálét, mindösszesen egy szettet veszített a fináléig. a másik oldalon egy mindenre elszánt Herbert, aki valóban pályafutása első egyéni ATP trófeájáért küzdött.

Anderson végig a kezében tartotta a döntőt Kép forrása: livetennis.com

Anderson végig a kezében tartotta a döntőt
Kép forrása: livetennis.com

Az első breaket Kevin Anderson csinálta meg. A két játékos 2-2-ig nyugodt adogatójátékok közepette haladt előre, majd a dél-afrikai a negyedik lehetőségét már előnyre váltotta. Innentől inkább csak a francia szervajátéka mögött alakult ki némi izgalom, Anderson könnyedén tartotta adogatását, majd 6-4-el vezetést szerzett. A folytatásban is főleg Herbert volt az a játékos, akinek rengeteg munkájába került saját adogatának megtartása, 5-5-nél megtört a jég. Anderson a lehető legjobbkor breakelt, majd határozottan véget vetett a döntőnek.

Anderson ezen a héten tehát megállíthatatlan. A dél-afrikai minimális pihenő után már roboghat New Yorkba, azonban Andrey Rublev ellen nem számíthat egyszerű mérkőzésre.

A döntő végeredménye:

Kevin Anderson(2)-Pierre-Hugues Herbert 6/4 7/5

Kiemelt kép forrása: eurosport.com

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.