US Open 2015: Sharapova visszalépett!

2015. augusztus 31.
by DGM96

A világranglista 3. a két Premier-torna után a NY-i Grand Slamre sem tudott felépülni.

A US Open 2006-os bajnoknője utoljára Wimbledonban játszott , ahol csak a későbbi győztes, Serena Williams tudta legyőzni őt a legjobb 4 között. Az angliai Slam utáni, az elit számára pihenésről szóló időszakban sérült meg a jobb lába, olyannyira, hogy Torontóban és Cincinnatiben sem játszott. Még ebben a szituációban is tervben hagyta a US Open-részvételt, edzésbe is állt Flushing Meadowsban, ám elmondása szerint mégsem sikerült versenyképes állapotba kerülnie. A hivatalos bejelentést magyar idő szerint éjfél körül tette közzé Facebook-fiókján:

“Sajnos nem tudom vállalni a szereplést az idei US Openen. Megpróbáltam mindent, hogy készen álljak rá, de nem volt elég időm ehhez. Üzenem a rajongóimnak, hogy néhány hét múlva, az ázsiai túrára vissza fogok térni, remélhetőleg egészségesen és erősen, hogy aztán így is fejezzem be az évet.”

Az orosz szőkeség idei szezonja változatosnak nevezhető. Az évet egy tornagyőzelemmel és egy Grand Slam-döntővel kezdte (Brisbane, Melbourne), de tavasszal csak egy Acapulco-i elődöntőt tudott felmutatni, mint érdemleges eredmény. A salakszezon már jobban alakult számára, egy rövid stuttgarti szereplés után Madridban is 4 közé jutott, de Rómában veretlen maradt, idei egyetlen tornagyőzelmét aratva. A Foro Italicón aratott siker ellenére a Roland Garroson címvédőként esett ki a nyolcaddöntőben, a későbbi döntős Safarova búcsúztatta. Wimbledonban, ahogy korábban írtam, újra jobbik arcát mutatta.

A kiemelt kép forrása: zeenews.india.com

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.