US Open 2015: Serena és Venus is továbbment

Kialakult a legjobb nyolc mezőnye a felső ágon, ahol Serena megszenvedett, Venus pedig takarított a testvérének a kánikulában. 

Nehéz meccsen van túl a címvédő Serena Williams, aki honfitársával, az extravagáns Bethanie Mattek-Sands ellen lépett pályára, és a volt top 30-as játékos bizony meglepte a világelsőt. Az utóbbi időben egyre jobb formát mutató Mattek-Sands az első játszma 6-3-as megnyerése után a második szettben 5-5-ig tudta tartani a lépést Serenával, de utána már csak Williams volt a pályán, és zsinórban nyolc játékot nyerve hozta a meglepően szoros mérkőzést. Serena a következő fordulóban ismét egy honfitársával, a lengyel Agnieszka Radwanskát két játszmában legyőző Madison Keys-szel csaphat össze. A két hölgy eddigi egyetlen mérkőzését – nem meglepő módon – a  világelső nyerte.

Nem látszott meg a 17 év különbség Forrás: twitter.com/bbcsport

Nem látszott meg a 17 év különbség
Forrás: twitter.com/bbcsport

Követte testvérét a legjobb tizenhat közé Venus Williams, aki a top 10 kapuján kopogtató Belinda Bencic-csel találkozott. Venus a 6-3 arányban megnyert első szett után 4-1-es hátrányban került, és minden jel arra utalt, hogy Bencic akár megfordíthatja a mérkőzést, de a következő játékokban Venus-nak köszönhetően rengeteget változott a játék képe, és az amerikai jutott a nyolcaddöntőbe. Venus győzelmének alighanem Serena is örült, hiszen az idei két vereségéből az egyiket éppen a svájcitól szenvedte el. Az idősebbik Williams hölgy a következő körben az észt Anett Kontaveit ellen harcolhatja ki a továbbjutást.

Genie Jimmy segítségével készült a US Openre Forrás: twitter.com

Genie Jimmy segítségével készült a US Openre
Forrás: twitter.com

Érdemes még megemlíteni Dominika Cibulkova és Eugenie Bouchard mérkőzését. A két hölgy a torna egyik legjobb meccsét játszották, ahol a szlovák a 2014-es Australian Open formájában játszott, de ez is kevésnek bizonyult a kanadai ellen. Bouchard idei teljesítménye messze elmarad a tavalyitól, de úgy néz ki Jimmy Connors segítségével talpra tud állni a fiatal játékos. Genie az első játszmában breakhátrányt és öt szettlabdát hárítva nyerte a szettet, majd pedig 3-1-es előnyre tett szert, de Cibulkova 6-4-re megfordította a második szettet. A döntő felvonásban ismét Bouchard került előnybe, folyamatosan ő irányította a játékot, és ez az előny elégnek bizonyult a győzelemhez.

A nap további mérkőzésein az orosz Ekaterina Makarova és a francia Kristina Mladenovic is játszmaveszteség nélkül jutott a legjobb tizenhat közé.

A hozzászólások le vannak zárva.