US Open 2015: Djokovic-Lopez és Tsonga-Cilic negyeddöntőket rendeznek a felső ágon

A felső ágon már a negyeddöntőbe kerülés volt a tét. Már csak egy lépésre a világelső és a címvédő csatájától New Yorkban.

Djokovic először vesztett szettet a torna során Kép forrása: dnaindia.com

Djokovic először vesztett szettet a torna során
Kép forrása: dnaindia.com

Novak Djokovic elvesztette első szettjét a torna során, azonban ezzel nem lehetett túlságosan zavarba hozni. Roberto Bautista Agut két szett erejéig tudta jól tartani magát a világelsővel szemben, viszont ahogy mát oly sokszor ilyenkor lenni szokott, innentől kezdve Djokovic bedarálta ellenfelét. A harmadik játszmában a szernek elég volt egyetlen break a vezetés visszaszerzéséhez, majd a negyedik felvonásban 2-2 után mindent eldöntött. Djokovic továbbra is magabiztosan menetel Flushing Meadowsban.

Lopez teljesen szétszedte Fogninit Kép forrása: en-maktoob.news.yahoo.com

Lopez teljesen szétszedte Fogninit
Kép forrása: en-maktoob.news.yahoo.com

Feliciano Lopez nem kímélte meg a kissé erejével elkészült Fabio Fogninit. Az olasz nagy győzelme után már nem tudott ugyanolyan szintű teniszt hozni, ellenfelének sima győzelméhez elég volt egy bizonyos szintet hozni, hogy egyértelműen kiderüljön ki fog továbbjutni. Lopez könnyedén vezetést szerzett, majd Fognininak csak a második játszmában lett volna beleszólása a mérkőzésbe, de ez nem így lett. Lopezt nagy szervái ekkor kisegítették, rövidítésben növelte előnyét, majd hamarosan véget vetett ennek a nyolcadöntőnek és ismét egy Grand Slam negyeddöntőt játszhat.

Tsonga nyerte a franciák csatáját Kép forrása: lexpress.fr

Tsonga nyerte a franciák csatáját
Kép forrása: lexpress.fr

Benoit Paire Tommy Robredo legyőzése után nem tudott újabb bravúrt már bemutatni. Jo-Wilfried Tsonga egész mérkőzésen nagy önbizalommal teniszezett, nem is lehetett kérdés ki nyeri a mérkőzést. Az idősebbik francia mindig a legjobb pillanatokban tudott break előnyökhöz jutni, ahonnan Paire már képtelen volt visszakapaszkodni, könnyed három szettes Tsonga győzelem lett a vége. A korábban Australian Open döntőt játszó gall kezdi visszanyerni egyre jobb formáját és az elődöntőre sem teljesen esélytelen két nap múlva.

Cilicnek több nehézséget kellett egyszerre leküzdenie Kép forrása: reuters.com

Cilicnek több nehézséget kellett egyszerre leküzdenie
Kép forrása: reuters.com

A francia ugyanis a negyeddöntőt majd a címvédő Marin Cilic ellen játssza, aki egy nem egyszerű mérkőzésen búcsúztatta Jeremy Chardyt. A két játékos az első két szetten megosztozott, ráadásul a horvátnak a második szett közepén aláfordult a bokája, azonban ahogy szokás mondani- az adrenalin sokkal erősebb, mint a fájdalom és ez most is bebizonyosodott. Cilicet nem tudta ez kizökkenteni, játékát még magasabb színvonalra tudta emelni a folytatásban. A harmadik szettben úgy tűnt a rövidítés mindent eldöntött, a címvédő onnantól kezdve esélyt sem adott riválisának és nyolcba jutott.

A nyolcaddöntő eredményei:

Novak Djokovic-Roberto Bautista Agut 6/3 4/6 6/4 6/3

Feliciano Lopez-Fabio Fognini 6/3 7/6(5) 6/1

Jo-Wilfried Tsonga-Benoit Paire 6/4 6/3 6/4

Marin Cilic-Jeremy Chardy 6/3 2/6 7/6(2) 6/1

A hozzászólások le vannak zárva.