US Open 2015: Jó az öreg a háznál

2015. szeptember 12.
by Airon

34 évesen még mindig a csúcson teniszezni, létezik ez? A két svájci jó barát mérkőzésén erre a kérdésre Roger Federer csattanós választ adott.

Fantasztikus hangulat kezd uralkodni az Arthur Ashe Stadionban, várva arra, hogy az arénába két igazi gladiátor megérkezzen. Federer sokszor uralta már ezt a párharcot, azonban benne is mély nyomott hagyhatott a legutóbb történtek. Akkor Wawrinka arra sem hagyott esélyt honfitársának, hogy breakeljen, nemhogy szetten nyerjen ellene. Ami Párizsban történt, az ma 180 fokos fordulatot vett.

Federer győzelmét semmi sem veszélyeztette Kép forrása: usopen.org

Federer győzelmét semmi sem veszélyeztette
Kép forrása: usopen.org

Az első lehetőség Wawrinka előtt adódott, hogy némi előnybe kerüljön, de hiába. A Roland Garros bajnoka sok játékban hiába játszott jobban az első pontokban, a game végét, főleg amikor kritikus volt a szituáció, Federer uralta. 1-1 káprázatos nyerő vagy Wawrinka rontás segített az első játszma megnyerésében az idősebbik svájcinak. A második felvonásban 3-3-hoz érkeztünk, majd ismét eljött a mérkőzés azon szakasza, amikor Federer magasabbra emelte a csapások számát. Egyre agresszívabban támadott, dinamikus játékával pedig gyorsan összeszedett zsinórban három játékot. Ehhez persze kellett ismételten néhány hiba másik oldalról, de erről ezt főleg a robbanékony Federer tenyresek okozták. 68 perc játék után tehát a második kiemelt két játszmás előnyben volt, honfitársának valami extrát kellett volna előhúzni, hogy ne legyen sima három szettes vereség a vége. Ráadásul Federer egy percre sem húzta be a kéziféket, robogott és robogott előre. 2-1-nél két hosszú pont, és két újabb Wawrinka rontás. Úgy tűnt végleg eldőlhet a találkozó, nem nagyon volt bármi, ami a négyszeres családapa játékával szemben ellenszerként szolgáljon. Ez a break hátrány pedig látva, ahogy Federer továbbra is adogatott, felért egy végítélettel. 4-1-nél Wawrinka pluszba újra elveszítette a saját adogatását, honfitársa egy játékkal később lezárta a mérkőzést és döntőbe jutott.

Roger Federer éjszakai játékára nehéz szavakat találni, lehengerlő teniszt nyújt ezen a US Openen. A kérdés már csak az, hogy fizikailag van-e benne még egy mérkőzés, vagy valami hasonlót látunk, mint Wimbledonban. A választ vasárnap este minden bizonnyal megkapjuk.

Az elődöntő végeredménye:

Roger Federer(2)-Stan Wawrinka(5) 6/4 6/3 6/1

Kiemelt kép forrása: usopen.org

A hozzászólások le vannak zárva.