US Open 2015: Flavia Pennetta a bajnok!

2015. szeptember 13.
by cort

Olasz házi döntőt hozott az idei US Open női egyesének küzdelme, ahol Flavia Pennetta és Roberta Vinci találkozott. 

Bár mindenki, de legfőképp a hazai publikum, Serena Williams győzelmet és rekordbeállítást várt a US Open idei döntőjében, de a kilátogató közönség így nem távozott csalódottan Flushing Meadow-ból. A pályafutásuk első (egyéni) Grand Slam döntőjét játszó olasz hölgyek mérkőzése ha nem is kerül be a “Tenisztörténelem legnagyobb női Grand Slam döntői” könyvbe, de az összecsapás után valami olyat láthattunk, ami miatt biztosan sokáig emlékezetes marad ez a döntő is.

Életük legnagyobb sikerének kapujában, rendkívül idegesen kezdték a talján hölgyek a US Open idei fináléját. A harmincon túli olasz kiválóságok nem találták a saját játékukat, így néhány játékon keresztül az adogatók komolyabb erőfeszítés nélkül hozták a szervajátékukat. A kezdeti idegeskedésen előbb Pennetta tudta túltenni magát, és meglépett 4-2-re, de Vinci néhány játékkal később egyenlíteni tudott, majd pedig jöhetett a rövidítés. A tie-breakben aztán ismét Pennetta került előnybe, ami elegendőnek is bizonyult a szett megnyeréséhez.

pennetta-vinci-usopen-2015A folytatásban aztán már jobban kijött a két játékos közti különbség. Pennetta egyre inkább magára talált, Vinci pedig nem tudta hozni a Serena ellen bemutatott játékát, így sima 6-2-vel a második szett is Pennettáé lett. A döntő pont után alighanem a Grand Slam döntők eddigi legszebb kézfogását (ez esetben ölelését) láthattunk, ami nem is meglepő, hiszen a két hölgy junior koruk óta jó barátnők.

Az újdonsült Grand Slam bajnok néhány perccel később sokkolta a teniszvilágot, az eredményhirdetés végén bejelentette visszavonulását.

A hozzászólások le vannak zárva.