Még várni kell egy kicsit a fiesztára

2015. szeptember 20.
by Airon

Elúszott a páros, de nem történt dráma. Fucsovics Márton és Gödry Levente döntő szettes vereséget szenvedett Szófiában.

A magyar Davis-Kupa csapat csupán három nyert szettre került a pénteki játéknap után, hogy egy újabb győzelem esetén már lehessen ünnepelni. Fucsovics és Gödry próbálta eldönteni a a feljutásról szóló párharcot a Grozdanov/Lazov kettőssel szemben.

a döntő szett elbukása elhalasztotta az ünneplést Kép forrása: huntennis.hu

a döntő szett elbukása elhalasztotta az ünneplést
Kép forrása: huntennis.huvá

Az első szettben minden azt sugallta, hogy ez meglehet, nem kell tovább izgulnunk. Break a szett elején, majd egy újabb lezárásként, meggyőző nyitás volt a két magyar játékostól. A második játszmában ugyan a mieink hátrányban teniszezhettek, mégis megtalálták azt az utat, ami visszavezetett a rövidítéshez. 7 kicsi pontra kerültünk a 2-0-ás vezetéstől, azonban a Tiebreak könnyedén elúszott. Ennek ellenére mégse látszott megtörtnek Fucsovics és Gödry, ezt egy azonnali breakkel jelezték. A kisebb fór viszont hamar levegőbe szállt, mint ahogy nem sokkal később a harmadik felvonás is. Gödryék amennyiben nyerni akartak, bizony szükség lett volna a negyedik és az ötödik szett megnyerésére is. Előbbit még magabiztosan abszolválták, utóbbi 1-0 után nagyon gyorsan esélytelenné vált. A szett elején még nálunk volt a break előny, majd gamet se nyertünk onnantól kezdve. Fucsovics és Gödry egy 3 óra 36 perces mérkőzésen maradt alul.

A páros tehát elúszott, így 10 órától Fucsovics Mártonon a sor, hogy az I. csoportba lője hazája válogatottját Dimitar Kutrovsky ellen.

A mérkőzés állása:

Bulgária-Magyarország 1-2

Tihomir Grozdanov/Alexandar Lazov-Fucsovics Márton/Gödry Levente 2/6 7/6(3) 6/4 3/6 6/1

A hozzászólások le vannak zárva.