WTA Finals: Halep és Sharapova is győzelemmel kezdett

Két mérkőzéssel kezdetét vette a 2015-ös WTA Finals, ahol egy sima és egy szoros összecsapást láthattak a kilátogató és a tévé előtt helyet foglaló nézők. 

A nap első összecsapásán az első helyen kiemelt Simona Halep és a US Open győztes Flavia Pennetta lépett pályára, és a román lánynak sikerült a visszavágás a US Open elődöntőjében elszenvedett 6-1 6-3-as vereségért. A tavalyi WTA Finals döntős Halep egy óra tíz perc alatt 6-0 6-3-ra ütötte le a pályáról olasz ellenfelét, aki Sharapova és Radwanska ellen még kiharcolhatja az elődöntőbe jutást.

Amennyire egyoldalú volt Halepék meccse, annyira kiélezett összecsapást hozott Agnieszka Radwanska és Maria Sharapova mérkőzése. A wimbledoni torna óta első tétmérkőzésén pályára lépő orosz szépség az első játszmában rendre megizzadt az adogatásai mögött, amit a rendkívül látványosan teniszező Radwanska komoly küzdelem árán 4-4 után breakre váltott, majd pedig kiszerválta a játszmát.

A mérkőzés statisztikája  Forrás: twitter.com

A mérkőzés statisztikája
Forrás: twitter.com

A második szettben a feljavuló Sharapova 3-0-ás villámrajtot vett, ami elegendő volt a játszma 6-3 arányú megnyeréséhez, így jöhetett a döntő felvonás, ami alighanem a harmadik játékban dőlt el. Az orosz hölgy közel negyed óra alatt hozta saját adogatójátékát, majd pedig elnyerte Radwanska adogatását, és a dupla breaknek köszönhetően minden jel arra utalt, hogy eldőlt a mérkőzés. Radwanska 5-2 után még szépíteni tudott és két labdája is volt az egyenlítéshez, de Sharapova második mérkőzéslabdáját kihasználva 2 óra 46 perc alatt abszolválta a meccset.

Eredmények: 

S. Halep (román, 1.) – F. Pennetta (olasz, 8.) 6-0 6-3

M. Sharapova (orosz, 3.) – A. Radwanska (lengyel, 5.) 4-6 6-3 6-4

A hozzászólások le vannak zárva.