ATP World Tour Finals 2015: Nem kell dráma!

Mindent egy szett hol az elején, hol a végén eldöntött. Na de mi is történt a Stan Smith csoport zárónapján? Rövid írásomból rögvest kiderül.

Roger Federer-Kei Nishikori 7/5 4/6 6/4

Federer döntő játszmában maradt veretlen Kép forrása: sportskeeda.com

Federer döntő játszmában maradt veretlen
Kép forrása: sportskeeda.com

Kei Nishikori számára némi reményt jelentett Tomas Berdych elleni győzelme. A továbbjutás több részből álló első lépése egy Roger Federer ellen aratott bármilyen arányú győzelem lett volna. A japán break hátránya ledolgozása után ezen szempontok alapján teniszezett, azonban hiába volt a játszma háromnegyedénél már ő előnyben, mégis elveszítette az első szettet. A második szettben úgy tűnt a svájci hamar kiejtheti vetélytársát, amire azonban 3-1-et  követően egy 5-1-es roham volt Nishikori válasza, következhetett a záró felvonás. A harmadik játszmában ismét Federer játszhatott kisebb fórban, Nishikori kiegyenlített, ez mégis kevésnek bizonyult a japántól. Federer tehát 100 %-os teljesítménnyel csoportelső lett, Nishikori pedig búcsúzott.

Novak Djokovic-Tomas Berdych 7/5 6/3

Djokovic az első szett után megnyugodhatott Kép forrása: facebook.com/ATPWorldTour

Djokovic az első szett után megnyugodhatott
Kép forrása: facebook.com/ATPWorldTour

Tomas Berdych részéről csoda számba ment volna a továbbjutás. Egyetlen lehetősége volt: legyőzni két játszmában Novak Djokovicot. Az elődöntőbe kerülés kérdését a szerb már az első játszmában eldöntötte. 4-3-nál egy hosszú játékot követően elvette ellenfele adogatását, majd hozva a sajátját, kényelmesen teniszezhetett a folytatásban. A második szettben már tét nélkül 5-5-ig eljutottak a játékosok egy gyors break váltáson túlesve, majd Djokovic az utolsó két játékot könnyedén nyerte meg, így csoportjában második helyen végezve elődöntős lett.

A holnapi program…

Holnap csak az egyikük juthat tovább Kép forrása: dailymail.co.uk

Holnap csak az egyikük juthat tovább
Kép forrása: dailymail.co.uk

Rafael Nadal és David Ferrer délután 3-kor kezdi meg az Ilie Nastase csoport zárását, de már tét nélkül. Előbbi játékos már egészen biztosan továbbjutóként teniszezhet, utóbbi pedig már második veresége miatt búcsúzott a küzdelmektől.

Este 9 órakor viszont pattanásig feszülnek az izgalmak Andy Murray és Stan Wawrinka összecsapásán. Nem kérdés, hogy a brit közönség kinek a továbbjutásáért fog ezerrel szorítani a londoni O2 Arénában. Itt azonban csupán egy maradhat, csak a mérkőzés győztese jut tovább csoportjából.

Kiemelt kép forrása: eurosport.com

A hozzászólások le vannak zárva.