Mintha nem történt volna semmi

Megkezdődött a harc a 2015-ös Davis Kupa trófeáért. Az első nap után csak annyi történt, amire számítani lehetett.

David Goffin-Kyle Edmund 3/6 1/6 6/2 6/1 6/0

Goffin könnyen megtalálta a visszautat Kép forrása: independent.co.uk

Goffin könnyen megtalálta a visszautat
Kép forrása: independent.co.uk

A belgák első számú játékosa azért lépett pályára elsőként, hogy esélyeshez méltóan vezetéshez jutassa a házigazdákat. Ehhez képest igen csak rosszul kezdett ennek érdekében. Gyenge kezdés után elvesztette az első játszmát, majd nagyon könnyedén a másodikat is. Ekkor azonban Goffin átkapcsolt egy másik sebességi fokozatba. Első szerváiból játszmáról-játszmára egyre hatékonyabban nyerte a pontokat, ellenfele szerváját pedig minden erejével támadta. A brit játékos a második szett megnyerése után közel állt a bravúrhoz, reményei azonban kevesebb, mint másfél óra alatt szétfoszlottak. Goffin valószínűleg tisztában volt vele, hogy veresége esetén hazája elbúcsúzhatott volna a Davis Kupa győzelmi esélyektől.

Ruben Bemelmans-Andy Murray 3/6 2/6 5/7

Murraynek csak a harmadik szett okozott némi nehézséget Kép forrása: theguardian.com

Murraynek csak a harmadik szett okozott némi nehézséget
Kép forrása: theguardian.com

A második mérkőzés úgy kezdődött, ahogy az elvárható volt. A fontos csatákban sokkal jártasabb Murray rögtön breakkel nyitott, majd hamarosan az első szettet is megnyerte. Bemenlamsnak a második szettben sem osztott túl sok lapot Murray, a harmadik felvonásra azonban némi lehetőség megadatott a belgának a szépítésre. A játszma közepén break előnyben teniszezhetett, ami viszont nem tartott semeddig. Murray azonnal visszajött, majd 5-5 után megnyerve zsinórban két játékot, eldöntötte a mérkőzést. A kétszeres Grand Slam bajnok három szettes győzelmével tehát a párharc állása 1-1-re alakult.

A holnapi párosról…

Vajon a Murray-tesók Belgium ellen is győzelmet ünnepelhetnek? Kép forrása: theguardian.com

Vajon a Murray-tesók Belgium ellen is győzelmet ünnepelhetnek?
Kép forrása: theguardian.com

Három nyert szett, amit, amelyik válogatott megnyer fél lábbal a Davis Kupa győzelem kapujában van. A belgák oldalán Kimmer Coppejans és Steve Darcis néz szembe két olyan játékossal, akik tökéletesen ismerik a másik gondolatait. Jamie Murray és Andy Murray némivel esélyesebben várhatja a szombati összecsapást, azonban a tét nagy úr. Délután három órakor kezdés!!!

A hozzászólások le vannak zárva.