A Singapore Slammers a 2015-ös IPTL bajnoka!

2015. december 21.
by DGM96

A “hazai pályán” döntőző gárda a sorozat címvédőjét, az Indian Aces-t győzte le a fináléban.

Carlos Moyá egy jól kihasznált "power point"-tal hozta az első szettet a későbbi győztesnek forrás: iptlworld.com

Carlos Moyá egy jól kihasznált “power point”-tal hozta az első szettet a későbbi győztesnek
forrás: iptlworld.com

Az utolsó néhány fordulóban már szinte tudni lehetett, hogy a Singapore Slammers és az Indian Aces fogja játszani a “Nagydöntőt”. Csoda aztán nem történt, így végül tényleg ők álltak az első két helyen az alapszakasz végeztével. Az első szett során a szenior egyest játszották le. Fabrice Santoro képviselte a címvédőt, Carlos Moyá pedig a trónkövetelő alakulatot. Erejük szűkében nem voltak meggyőzőek az adogatók. Végül a spanyol szervája volt kevésbé gyengébb. Egy okosan kihasznált “power point”-tal 6/4-re nyerte meg az első játszmát a Slammersnek.

Ezt követte a női egyes. Belinda Bencic (Slammers) és Svetlana Kuztetsova (Aces) révén. Az orosznak az lehetett a célja, hogy csökkentse, esetleg megfordítsa a csapatok közötti különbséget, de mivel a szett szétlövésbe torkollott, már csak előbbit lehetett volna megvalósítani. Aztán ez sem sikerült, így a címvédő két szett után már 3 game-s hátrányban volt. Igen ám, de ezután jöhetett az a szett, amiben az egész széria során a legjobb volt az Aces. Ez pedig a vegyes páros, Rohan Bopannával és a páros-világelső Sania Mirzával. Ellenfelük most Karolina Pliskova és Dustin Brown volt. A cseh-német duó nem tudott csodát tenni, 6/2-es győzelmével az Aces egy game-el átvette a vezetést.

Most nem volt ütőképes a Bopanna-Dodig páros forrás: iptlworld.com

Most nem volt ütőképes a Bopanna-Dodig páros
forrás: iptlworld.com

Az állás a férfi egyes után megfordult, miután Stan Wawrinka 6/3-ra győzte le Bernard Tomicot. Úgy érkeztek tehát az utolsó játszmához, hogy korántsem dőlt el még semmi sem! A döntés a férfi párosra maradt. Az Aces-t két specialista, Bopanna és Ivan Dodig képviselte, míg a Slammers-t a páros-világelső Marcelo Melo és Wawrinka. A címvédőknél szinte mindig az indiai és a horvát játszotta a férfi párost, s a legtöbb alkalommal nyerték is ők ketten azokat a szetteket. A sors fintora, hogy pont a legfontosabb pillanatban szakadt meg a széria. Wawrinkáék breakkel kezdtek, előnyüket pedig mindvégig a kezükben tartották. A végső siker így nem maradt el.

Végeredmény: Singapore Slammers – Indian Aces 26:21

A győztes csapat tagjai: Karolina Pliskova, Belinda Bencic, Carlos Moyá, Andy Murray, Stan Wawrinka, Nick Kyrgios, Dustin Brown, Marcelo Melo

A sorozat végeztével megválasztották a legjobb játékost is. Az “MVP” díjat az Aces színeiben versenyző Ivan Dodig kapta meg.

Véget ért tehát a 2015-ös International Tennis Premier League, nyugodtan kijelenthetjük, hogy ezzel az esztendőt is lezártnak tekinthetjük a tenisz kapcsán.

A következő fontos esemény az urak számára megrendezendő Abu Dzhabi-i bemutató torna lesz szilveszter napján, de ez már kimondottan a 2016-os szezonhoz fog már tartozni.

A kiemelt kép forrása: iptlworld.com

A hozzászólások le vannak zárva.