WTA-beharangozó: Brisbane, Auckland, Shenzhen

Három tornával, köztük egy premier kategóriás versennyel veszi kezdetét a 2016-os WTA szezon. A rövid téli szünetet követően Brisbane, Auckland és Shenzhen ad otthont a szezonkezdetnek. 

BRISBANE, Ausztrália

Kategória: Premier, Összdíjazás: 1.000.000 $, Címvédő: Maria Sharapova

Cibulkova már letudta az első kört Forrás: twitter.com

Cibulkova már letudta az első kört
Forrás: twitter.com

Nem kellett sokat várni az év első premier versenyére, ahol idén is igen tekintélyes mezőny jött össze. A top 10-ből négy játékos is az ausztrál helyszínt választotta az év első tornájának, sőt, a verseny első nyolc kiemeltje egyaránt a top 15 tagja. A legnagyobb nevek egyértelműen a világranglista második Simona Halep és a tavalyi győztes Maria Sharapova, de az év eleji formákat ismerve (illetve még nem ismerve) Gabrine Muguruza és Angelique Kerber is könnyen borsot törhet a torna két legnagyobb esélyesének orra alá, nem beszélve a volt világelső Victoria Azarenkáról, aki már a második fordulóban találkozhat az első helyen kiemelt Haleppel. A sorsolás itt található. 

SHENZHEN, Kína

Kategória: International, Összdíjazás: 500.000 $, Címvédő: Simona Halep

Vajon Bouchard kisütött valamit Shenzhenre? Forrás: twitter.com

Vajon Bouchard kisütött valamit Shenzhenre?
Forrás: twitter.com

A címvédő Simona Halep nélkül, de az újdonsült WTA Finals győztes Agnieszka Radwanskával és kétszeres wimbledoni bajnok Petra Kvitovával rajtol az idei Shenzhen Open. Bár a két top 10-es játékos kiemelkedik a mezőnyből (rajtuk kívül mindössze négy játékos képviseli a top 50-et), de az év eleji kiszámíthatatlan formák miatt könnyen lehet, hogy valakinek sikerült elkapnia őket, és meglepetés győztest ünnepelhetnek a negyedik alkalommal megrendezett keménypályás tornán. Mi magyarok alighanem Babos Tímeát szeretnénk látni a meglepetés győztes szerepében. A sorsolás itt található. 

AUCKLAND, Új-Zéland

Kategória: International, Összdíjazás: 250.000 $, Címvédő: Venus Williams

Ivanovic az elsők között érkezett meg Aucklandbe Forrás: twitter.com

Ivanovic az elsők között érkezett meg Aucklandbe
Forrás: twitter.com

Az első helyen kiemelt címvédő Venus Williams, vagy a tavalyi évben a vártnál egyaránt gyengébben teljesítő Ana Ivanovic és Caroline Wozniacki lehet a befutó a nyitóhét harmadik tornáján. A szerb szépség és a dán hölgy már az elődöntőben találkozhatnak, ahol (feltéve, hogy minden a papírforma szerint alakul) egymás ellen dönthetik el, hogy ki játsszon a sorsolásnak köszönhetően könnyű ágat kapó Williams ellen a torna döntőjét. A sorsolás itt található. 

Kép forrása: womantennisblog.com

A hozzászólások le vannak zárva.