AusOpen 2016: A hölgyeknél is kialakult a legjobb 32 mezőnye

Az Australian Open második fordulójában sem okoztak csalódást a hölgyek, tovább folytatták a csillaghullást. 

Sima az út a nyolc közé Serenának Forrás: twitter.com

Sima az út a nyolc közé Serenának
Forrás: twitter.com

A címvédő Serena Williams már szerdán pályára lépett, és ezúttal a tajvani Su-Wei Hsiehnek nem adott sok esélyt. A 22. Grand Slam győzelméért harcba szálló amerikai mindössze három játékot engedélyezett Hsiehnek, és jutott simán a legjobb 32 közé. Serena a 16 közé jutásért az orosz Daria Kasatkinával meccsel, és amennyiben sikerrel veszi a számára nem túl komoly feladatot, a Margarita Gasparyan – Yulia Putintseva mérkőzés győztesével találkozik.

Serena ágán a kiemeltek közül könnyen jutott tovább Belinda Bencic, Carla Suarez Navarro és Maria Sharapova is, akárcsak a negyedik helyen kiemelt Agnieszka Radwanska, aki az idei évben magára találó Eugenie Bouchard ellen győzött két szettben.

A nap meglepetését egy fiatal ausztrál, nevezetesen Daria Gavrilova okozta, aki két 6-4-es játszmában küldte haza a kétszeres wimbledoni győztes Petra Kvitovát, így a második helyen kiemelt Simona Halep után már a hatodik helyen rangsorolt hölgy is otthonról nézheti tovább a melbourne-i eseményeket. A tavalyi évben már szárnyait bontogató, és az idei Hopman-kupán győzelmet győzelemre halmozó fiatal ausztrál Gavrilova pedig megmutatta, hogy idén már a legnagyobbaknak is számolnia kell vele.

Kerber simán robot a legjobb nyolc közé Forrás: twitter.com

Kerber simán robot a legjobb nyolc közé
Forrás: twitter.com

Az alsó ágon is elég volt két forduló, hogy a lehetséges 16 kiemeltből már csak 7 legyen versenyben, de a még állva maradt hölgyek közül többen akár a végső győzelemre is esélyesek. A tornán leginkább Azarenka felé szegeződik a legtöbb tekintet. A fehérorosz hölgy jól kezdte az évet, és Melbourne-ben is régi, kétszeres győztes önmagát idézi. Nem is adott sok esélyt a montenegrói Danka Kovinic-nek, és 6-1 6-2-vel jutott a legjobb 32 közé. Azarenkán kívül Gabrine Muguruza, Angelique Kerber és Ana Ivanovic is két szettben jutott a következő fordulóba.

Kiemelt kép forrása: tennis.com

A hozzászólások le vannak zárva.