AusOpen 2016: Az utolsó megvívott harc

Sok minden történt a negyedik napon Melbourneben. Mégis mindenki csak két emberre és egy legutolsó mérkőzésre figyelt. De csak szép sorjában az eseményeket.

Monfilsnak nem volt nehéz dolga Kép forrása: ausopen.com

Monfilsnak nem volt nehéz dolga
Kép forrása: ausopen.com

Két nagyobb név már ausztráliai időben számítva délelőtt neki vágott a második fordulónak, ahol egyiküknek sem okozott problémát a továbbjutás. John Isner egy könnyebb és két Tiebreakot megkövetelő szett után búcsúztatta a spanyol Marcel Granollerst. Gael Monfilsnak egy fokkal könnyebb dolga volt. A francia show man szintén három játszmában búcsúztatta honfitársát, a párosban US Open bajnoki címet szerző Nicolas Mahutot.

Raonic három szoros szettben győzte le Robredot Kép forrása: dailymail.co.uk

Raonic három szoros szettben győzte le Robredot
Kép forrása: dailymail.co.uk

Majd jött a nap egyik rangadójának titulált Milos Raonic-Tommy Robredo mérkőzés. A spanyol játékos az első két játszmát bánhatta igazán. Ugyan mind a két felvonásban a kanadai jutott el előbb játszmalabdáig, a szett legvége felé mindig Robredo kapta meg a lehetőséget a befejezésre, azonban ezeket az esélyeket nem tudta kihasználni. Raonic az első két szettet rövidítésben nyerte meg, majd 7/5-el lezárta a találkozót.

Murray parádés returnjeivel verte Grothot Kép forrása: ausopen.com

Murray parádés returnjeivel verte Grothot
Kép forrása: ausopen.com

Kora reggel már készülhettek az ausztrál szurkolók, hogy megpróbáljanak egy szoros csatát kicsikarni a Sam Groth-Andy Murray összecsapásból. Ehhez képest az első játszmában a hazai teniszező minden adogatójátékát előnyből bukta el és nem tudott gamet fogni. A második játszmában Grothnak 3-0-s hátrányában sikerült egyáltalán játékot nyernie, ezek után küzdött, hogy visszajöjjön. Hiába vette el 2-4-nél Murray szerváját, a játszma legvégén elhullajtott adogatás a második szett elvesztésébe került számára. Ez volt Groth utolsó erőtartaléka, innentől kezdve Murray gyorsan végzett a látszólag izguló ausztrállal és könnyedén továbbjutott.

Wawrinka nem kegyelmezett Stepaneknek Kép forrása: uk.reuters.com

Wawrinka nem kegyelmezett Stepaneknek
Kép forrása: uk.reuters.com

A 2014-es bajnok egy érdekesnek tűnő mérkőzésre készülhetett, mivel Radek Stepanek mindig tud meglepetést okozni. Ez azonban nem ez a nap volt, Wawrinka esélyt sem adott ellenfelének. A 2 óra 3 percig tartó mérkőzésen a cseh játékos mindösszesen 9 játékot tudott nyerni. A két játékos megközelítőleg ugyanannyi break lehetőséget tudott kidolgozni, azonban ez a sima eredmény tökéletesen megmagyarázható az esélyek kihasználásával. Wawrinka 12 esélyéből ötöt értékesíteni tudott, míg Stepanek 11-ből csak egyetlen egy alkalommal tudott breaket csinálni. A svájci a következő körben egy újabb cseh, Lukas Rosollal játszik majd.

Hewitt gyerekei körében búcsúzott az Australian Opentől Kép forrása: ausopen.com

Hewitt gyerekei körében búcsúzott az Australian Opentől
Kép forrása: ausopen.com

Most pedig térjünk rá a nap főmérkőzésére, ahol 15 ezer ausztrál szurkoló azért próbált fergeteges hangulatot teremteni, hogy Lleyton Hewitt minél tovább játszhasson az utolsó versenyén. A hamarosan 35 éves ausztrál az első fordulóban James Duckworthot még magabiztosan legyőzte, Ferrer azonban már egy egészen más kávéház volt. Az első játszmában Hewitt az elején break előny közelségben volt, azonban az apró hibák sokba kerültek. Ferrer néhány játékkal később breakelt, majd a szett végén újra és meggyőző játékkal nyerte az első játszmát. A második szettben a spanyol ugyanannál a pontnál került lépéselőnybe, azonban kicsit később Hewittnak egy játékon belül rengeteg lehetősége adódott, hogy mentálisan némileg megtörje Ferrert. A lehetőségek azonban könnyed hibáknak köszönhetően kimaradtak, a világranglista nyolcadik helyezettje pedig két játszmás vezetéshez jutott. Ferrer ráadásul a harmadik játszma elején is breakelni tudott, így egyre közelebb került a győzelem megszerzéséhez. Hewittot azonban még előrevitte a töretlen lendület és a játszma közepén visszakapaszkodott egy rövid időre a mérkőzésbe. Hiába azonban a break, az ausztrál újra elveszítette a saját adogatását, innen pedig már nem volt visszaút. Ferrer a következő két játékot megnyerve lezárta Hewitt profi pályafutását, egyelőre egyéniben. Hewitt a végsőkig küzdött, azonban Ferrer nagyobb erőt képviselt nála. A visszavonuló ausztrált még párosban láthatjuk ezen az Australian Openen.

Holnap megkezdődik a harmadik forduló a felső ágon. Remek mérkőzésekkel indul a legjobb 32 küzdelme: Djokovic-Seppi, Federer-Dimitrov és Kyrgios-Berdych találkozók a terítéken.

A második forduló eredményei:

Dudi Sela-Fernando Verdasco 4/6 6/3 6/3 7/6(3)
Andrey Kuznetsov-Jeremy Chardy 6/4 7/6(5) 7/6(5)
Gael Monfils-Nicolas Mahut 7/5 6/4 6/1
Stephane Robert-Rajeev Ram 6/1 6/7(6) 4/6 7/5 7/5
Milos Raonic-Tommy Robredo 7/6(5) 7/6(6) 7/5
Viktor Troicki-Tim Smyczek 6/4 7/6(5) 7/6(4)
Lukas Rosol-Jack Sock 7/6(6) 7/6(5) 6/3
Stan Wawrinka-Radek Stepanek 6/2 6/3 6/4
David Ferrer-Lleyton Hewitt 6/2 6/4 6/3
Steve Johnson-Thomaz Bellucci 6/3 6/2 6/2
Feliciano Lopez-Guido Pella 7/6(2) 6/7(4) 7/6(3) 6/7(8) 6/4
John Isner-Marcel Granollers 6/3 7/6(6) 7/6(2)
Bernard Tomic-Simone Bolelli 6/4 6/2 6/7(5) 7/5
John Millman-Gilles Müller 4/6 6/4 6/2 4/6 7/5
Joao Sousa-Santiago Giraldo 6/3 7/5 3/6 6/1
Andy Murray-Sam Groth 6/0 6/4 6/1

Kiemelt kép forrása: ausopen.com

A hozzászólások le vannak zárva.