AusOpen 2016: Egy lépésre a Williams – Sharapova negyeddöntőtől

Kialakult a nyolcaddöntő párosa a felső ágon a hölgyek versenyében, és ahogy az várható volt, egyre inkább érik a Maria Sharapova – Serena Williams negyeddöntő. 

"Jaj, Sharapova után Serena jöhet?" Forrás: twitter.com

“Jaj, Sharapova után Serena jöhet?”
Forrás: twitter.com

Ahhoz, hogy valóban összejöjjön a torna rajta óta várt összecsapás, először az orosz szépségnek kellett abszolválnia a kötelezőt, ami a vártnál nehezebben jött össze a korábbi világelsőnek. Sharapova a mérkőzés elején villámrajtot vett, és 6-1 arányban behúzta az első szettet az amerikai Lauren Davis ellenében. A folytatás már nagyobb izgalmakat hozott, a rövidítésbe torkolló játszmát az amerikai nyerte. Sharapova alighanem arra gondolt, hogy nem kellene túl sok időt töltenie a pályán, hiszen van még mit tennie Melbourne-ben, és gyorsan letudta a döntő szettet 6-0 arányban. Az orosz szépségnek ez volt egyébként a 600. győzelme, de alighanem akkor lenne a legboldogabb, ha a hatszáznegyediket is az ausztrál hőségben ünnepelhetné. A Sharapova és Williams közti “randit” leginkább a svájci Belinda Bencic akadályozhatja meg, aki három szettben verte az ukrán Bondarenkot, és várja Sharapovát a legjobb tizenhat között.

Éri a 22. Grand Slam trófea Forrás: twitter.com

Éri a 22. Grand Slam trófea
Forrás: twitter.com

Egyre jobb formában játszik a címvédő Serena Williams, akinek az orosz Daria Kasatkina szerette volna útját állni, vagy legalábbis kicsit megszorongatni az eddig is meggyőzően menetelő Williams-t. Ebből végül semmi sem sikerült Kasatkinának, akinek 45 perc alatt mindössze két játékra volt ereje Serena ellen, aki a következő fordulóban a szintén orosz Margarita Gasparyan ellen lép pályára. A világelső és fiatal ellenfele tavaly Wimbledonban már találkoztak egymással, akkor az orosz lány az első játszmában meglepte Serenát, aki végül két szettben jutott a második fordulóba, és nyerte meg néhány nappal később karrierje 21. Grand Slam trófeáját.

Nem sok babért termett a múlt héten Sydney-ben döntőt játszó Monica Puignak, illetve a US Open finalista Roberta Vincinek. Előbbit a negyedik helyen kiemelt Agnieszka Radwanska intézte el a vártnál könnyebben, míg az olasz játékost a német Anna-Lena Friedsam verte három szettben.

Sikerült a továbbjutás a hazai közönség előtt pályára lépő Daria Gavrilovának, aki döntő szett 11-9-re verte a francia Kristina Mladenovic-ot. Gavrilova ellenfele a nyolc közé jutásért a spanyol Carla Suarez Navarro lesz.

Eredmények:

S. Williams (amerikai, 1.) – D. Kasatkina (orosz) 6-1 6-1
A. Radwanska (lengyel, 4.) – M. Puig (Puerto Ricó-i) 6-4 6-0
M. Sharapova (orosz, 5.) – L. Davis (amerikai) 6-1, 6-7 6-0
B. Bencic (svájci, 12.) – K. Bondarenko (ukrán) 4-6 6-2 6-4
A. Friedsam (német) – R. Vinci (olasz, 13.) 0-6 6-4 6-4
C. Suarez Navarro (spanyol, 10.) – E. Kulichkova (orosz) 6-4 2-0-nál Kulicskova feladta
D. Gavrilova (ausztrál) – K. Mladenovic (francia) 6-4 4-6 11-9
M. Gasparyan (orosz) – Y. Putintseva (kazah) 6-3 6-4

A hozzászólások le vannak zárva.