AusOpen 2016: Jöhet a tavalyi döntő visszavágója

Összejött, amire a női tenisz kedvelői a torna kezdete óta várnak. A legjobb nyolc között megismétlődik a tavalyi döntő párosítása.

Van miért visszavágnia Sharapovának Forrás: sports.ndtv.com

Van miért visszavágnia Sharapovának
Forrás: sports.ndtv.com

A vasárnap első továbbjutója az orosz Maria Sharapova volt, aki két szoros szettben győzött a tizenkettedik helyen kiemelt Belinda Bencic ellen. A mérkőzésen 21 ászt és 58 nyerőt ütő Sharapova az első szettben kétszer is breakhátrányba került, de mindkétszer azonnal egyenlíteni tudott, és a lehető legjobbkor, 6-5 után tudta ismét elnyerni Bencic adogatását. A második szettben egy break is elég volt a győzelemhez, amit ismét 6-5 után láthatott a kilátogató közönség. Sharapova ezzel hozta a kötelezőt, és nem sokkal később csatlakozott hozzá a világelső Serena Williams is, aki két sima szettben győzött az orosz Margarita Gasparyan ellen. A tavalyi döntő tehát megismétlődik, a kérdés csupán annyi, hogy 17 elvesztett mérkőzés után végre Sharapova két vállra tudja-e fektetni a 22. Grand Slam tréfájára hajtó Serenát.

A felső ág másik negyeddöntőjén Agnieszka Radwanska és Carla Suarez Navarro találkozik. A negyedik helyen kiemelt lengyel hölgy a német Anna-Lena Friedsam ellen lépett pályára, akivel néhány héttel ezelőtt már összefutottak Shenzhenben, akkor Radwanska két szettben győzött. A mostani mérkőzés viszont nem a lengyel játékos szájíze szerint alakult. Friedsam 4-1-es vezetésre tett szert, és bár Radwanska egyenlíteni tudott, a játszmát rövidítésben a német játékos nyerte. A folytatásban Radwanska magasabb fokozatra kapcsolt, szinte hiba nélkül teniszezett, és a 6-1-re megnyert második szett, és a harmadik játszmában megszerzett előny után minden jel arra utalt, hogy megfordítja a mérkőzést. A fiatal német viszont másképp gondolta, zsinórban öt játékot nyerve fordított, de ekkor lemerültek az elemek, Friedsam teljesen elkészült az erejével, és Radwanska ezt a hirtelen jött előnyt kihasználva 7-5 arányban behúzta a szettet, és ezzel a mérkőzést.

Eredmények:

S. Williams (amerikai, 1.) – M. Gasparyan (orosz) 6-2 6-1
M. Sharapova (orosz, 5.) – B. Bencic (svájci, 12.) 7-5 7-5
A. Radwanska (lengyel, 4.) – A. Friedsam (német) 6-7 6-1 7-5
C. Suarez Navarro (spanyol, 10.) – D. Gavrilova (ausztrál) 0-6 6-3 6-2

A hozzászólások le vannak zárva.