AusOpen 2016: Kerber és Azarenka is a nyolc között

Angelique Kerber – Victoria Azarenka és Johanna Konta – Shuai Zhang negyeddöntőt rendeznek az alsó ágon Melbourne-ben. 

Tovább menetel harmadik Australian Open trófeája felé Victoria Azarenka. A fehérorosz hölgyet ezúttal a cseh Barbora Strycova próbálta megállítani, de sem sokáig tudta tartani a lépést a volt világelsővel. Azarenka a kezdeti bizonytalanság után fokozatosan magára talált, és végül sima mérkőzésen jutott a legjobb nyolc közé, ahol a német Angelique Kerberrel találkozik.

Konta Zhang ellen játszik az elődöntőért

Konta Zhang ellen játszik az elődöntőért

Óriási mérkőzésen jutott a negyeddöntőbe a brit Johanna Konta. A magyar származású hölgy az orosz Ekaterina Makarova ellen lépett pályára, és három játszmában, döntő szett 8-6-ra nyerte az összecsapást. A britek ezzel 33 év után szurkolhatnak ismét hazai versenyzőnek az ausztrál major torna negyeddöntőjében.

Utolsóként a világranglistán 133. helyén található Shuai Zhang kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé, aki három játszmában búcsúztatta az amerikai Madison Keys-t. Az első játszmát megnyerő Keys a második felvonás elején megsérült, és az elvesztett szett után már nem sok esélye volt a végső győzelemre. Zhang sikerével karrierje során először jutott Grand Slam torna negyeddöntőjébe. Nem rossz egy olyan játékostól, aki a torna előtt a visszavonulásán gondolkodott.

A hozzászólások le vannak zárva.