AusOpen 2016: Bombameglepetés a döntőben

2016. január 30.
by cort

A hetedik helyen kiemelt Angelique Kerber győzelmével zárult az idei Australian Open. A német hölgy a toronymagas esélyes Serena Williams ellen győzedelmeskedett. 

Ahogy az várható volt, egy ideges és egy kiegyensúlyozott játékos találkozott az Australian Open mai döntőjében, de a szereposztás alighanem mindenkit meglepett.

Az első játszmában a rendkívül sok hibával játszó Serena a gyors breakhátrányt ugyan még kiegyenlítette, de a szett derekán ismét elvesztette az adogatójátékát, amit könyörtelenül kihasznált a magabiztosan teniszező Kerber, és 6-4 arányban hozta a szettet.

Jött a come on, de az eredmény nem Forrás: twitter.com

Jött a come on, de az eredmény nem
Forrás: twitter.com

A 22. Grand Slam trófeájáért harcba szálló amerikai a második szettben aztán megtáltosodott, rendre jöttek a nyerők, és a tőle megszokott “come on”-ok, de ez még mindig nem az a játék volt, amivel az elődöntő első játszmájában lemosta a lengyel Agnieszka Radwanskát. Serenának végül a negyedik játékban összejött a break, ami elegendőnek bizonyult a második szett megnyeréséhez, és sokan úgy gondolták, hogy innen már csak Williams lehet a végső győztes. Ezt támasztotta alá, hogy Serena eddig Grand Slam döntőben nyolcszor játszott három szettes mérkőzés, amiken eddig hibátlan 8-0-ás mutatóval állt.

Ilyen előjelekkel vágtak neki a döntő szettnek a hölgyek, ahol ismét előkerült a második felvonásban kissé visszafogottabban teniszező Kerber, aki a játszma eleji gyors break váltást követően a hatodik, maratoni játékban ismét elnyerte Serena adogatását, és 5-2-es előnyre tett szert. Serena a következő játékokban koncentráltan, kevés hibával, de láthatóan óvatosabban kezdett el teniszezni, ami kifizetődőnek bizonyult. Serena visszabreakelt, és 5-4-nél az egyenlítésért adogathatott. Az egyenlítés elmaradt, Kerber 6-4 arányban hozta a harmadik szettet, így Steffi Graf 1999-es győzelme után ismét német hölgy emelhetett magasba egy Grand Slam trófeát.

Graf és Kerber Forrás: twitter.com

Graf és Kerber
Forrás: twitter.com

Angelique Kerber sikerével “megismételte” Na Li 2014-es menetelését, aki szintén mérkőzéslabdát hárítva nyerte a tornát, és hétfőtől a világranglista második helyére lép előre. Hogy a mérkőzést a német hölgy nyerte meg, vagy Serena verte meg saját magát? Ha valaki egy Grand Slam tornán megveri a titkos esélyes Victoria Azarenkát, aki ilyen bátor játékkal, az óriási teher alatt nem megrogyva teniszezik a világ legjobbja ellen, az mindenképpen megérdemli a győzelmet, még ha Williams a mai napon magához képest gyengébben is játszott.

A. Kerber (német, 7.) – S. Williams (amerikai, 1.) 6-4 3-6 6-4

Természetesen egy ilyen döntő mellett Novak Djokovic sem tudott szó nélkül elmenni:

A hozzászólások le vannak zárva.