ATP: Szófia, Quito és Montpellier a hét helyszínei

2016. február 1.
by DGM96

Három 250-es tornával folytatódik a World Tour.

Szófia

A bolgár főváros évtizedes kihagyás után tér vissza a térképre, belépve a zágrábi torna helyére. A résztvevők fedett pályán mérik össze tudásukat, ám a hazai kedvenc, Grigor Dimitrov nincs közöttük. Roberto Bautista-Agut (1.) a felső ág várható favoritja, aki a negyeddöntőben Adrian Mannarinoval (8.), az elődöntőben Garcia-Lopezzel (3.) vagy Gilles Müllerrel (6.) találkozhat, ha érvényesül a papírforma. Az alsó ágon Viktor Troicki (2.) tűnhet a legerősebbnek, de Philipp Kohlschreiber (5.) és Andreas Seppi (4.) is komoly tényező lehet.

Montpellier

Ugyanúgy tető alatt zajlik ez a verseny is. Richard Gasquet (1.) címvédőként természetesen nevezett a tornára. A döntőhöz olyan neveket kellene majd előreláthatólag legyőznie, mint Bagdathis (8.), Simon (3.) vagy Joao Sousa (6.). Utóbbi kettő nem ígérkezik könnyűnek, főleg úgy, hogy Gasquet sérülés miatt csak most fog először ütőt ragadni az évben.

Miután Zágrábban már nincs ATP torna, Marin Cilic (2.) Franciaországban próbál szerencsét. Első ellenfele a nagyon fiatal, de annál tehetségesebb Alexander Zverev lesz, győzelem esetén pedig hasonló korosztályú honfitársa, Borna Coric (7.) várhat rá a 8 között. Az alsó ág másik negyedében Benoit Paire (4.) és Gael Monfils (5.) vívhat csatát az elődöntőért.

Quito

Ecuadorban salakpályás torna zajlik. Tavaly nagy meglepetésre a dominikai Estrella Burgos (5.) legyőzte Feliciano Lopezt (2.). Idén is ott vannak a nevezési listán, ám most egy körrel hamarabb találkozhatnak. Burgos újabb menetelése lenne a meglepőbb, hiszen a negyeddöntőben Fernando Verdasco (4.) várhat rá. Érdekesség, hogy az alsó ágon három balkezes spanyol is van Lopez és Verdasco mellett, ő pedig Albert Ramos (7.). A tábla másik felén Bernard Tomic (1.), Thomaz Bellucci (3.), Carreno Busta (8.) és Paolo Lorenzi (6.) található.

A tornák sorsolásai:

Quito

Montpellier

Szófia

A kiemelt kép forrása: teamblcc.wordpress.com

A hozzászólások le vannak zárva.