Mélyről a fellegekbe

Victor Estrella Burgos úgy tűnik évente csak 1 tornán játszik jól, de akkor igazán. A dominikai teniszező megvédte címét Quitoban.

Tavaly egy álom vált valóra, amikor a semmiből Victor Estrella Burgos pályafutása első ATP tornagyőzelmét szerezte meg. 2016. február. 7-én már az volt a tét, hogy megvédi-e a címét az ecuadori városban. Az ellenfél a trófea megnyerésében a torna harmadik kiemeltje, a brazil Thomaz Bellucci volt.

Estrella Burgos megvédte a címét Quitoban Kép forrása: atpworldtour.com

Estrella Burgos megvédte a címét Quitoban
Kép forrása: atpworldtour.com

Az első játszmát egy jó ideig viszonylag könnyed adogatójátékok jellemezték, azonban Bellucci 4-4-nél hirtelen elvette a dominikai játékos adogatását, majd a következő játékban a második játszmalabdáját kihasználva megnyerte a szettet. A folytatásban Estrella Burgos a játszma elején és végén is küszködött adogatójátéka megtartásával, azonban a befejezést mégis rövidítés döntötte el. Bellucci a Tiebreakban ugyan 3-1-re is vezetett, ezt a rövid szakaszt mégis Estrella Burgos nyerte meg-ez mindent megváltoztatott. A címvédő egy hosszú játék végén rögtön breakkel kezdte a döntő játszmát, majd 4-2-nél minden eldőlt. A 35 éves teniszező a következő játékban gond nélkül kiszerválta a mérkőzést és 2016-ban is diadalmaskodott Quitoban.

Victor Estrella Burgos tornagyőzelme a legjobb példa arra, hogy valaki 35 évesen is könnyedén a pályafutása csúcsára kerülhet.

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.