Az amerikai ünnep utolsó tánca

A jövő évig búcsúzik a 2016-os Delray Beachi torna. Sam Querrey pályafutása során először diadalmaskodott az amerikai városban.

Két hazai játékos, akik az amerikai tornák specialistáinak nevezhetőek. Querrey és Ram a Delray beachi fináléig összesen 9 tornagyőzelmet számolhattak, amiből hetet az Egyesült Államokban szereztek meg.

Querrey nyerte az amerikai házidöntőt Kép forrása: latimes.com

Querrey nyerte az amerikai házidöntőt
Kép forrása: latimes.com

A breakek sorát igen korán Ram nyitotta meg, azonban ez nem igazán szolgált előnyként az alacsonyabban rangsorolt amerikai számára. Querrey hamar reagált az adogatása elvesztésére, előbb gyorsan kiegyenlített, majd amikor erre semmi se utalt, Querrey egy újabb breakkel megnyerte az első szettet. 28 éves játékos főképp agresszivitásnak köszönhette, hogy megnyerte 5-4-nél az első szettet. Ram a második játszmát ismét azonnali breakkel kezdte, azonban ez az előny sem tartott sokáig. A szettet végül a rövidítés döntötte el, amit Querrey játszmalabda hárítását követően nyert meg, így két játszmában nyerte meg a finálét.

Sam Querrey győzelmével tovább folytatta Delray Beachen egy hosszan tartó sorozatot, mivel tizenkilencedik éve nem történt címvédés. Querrey pályafutása nyolcadik tornagyőzelmét aratta.

Kiemelt kép forrása: yellowtennisball.com

A hozzászólások le vannak zárva.