Egy győzelemre az ünneptől

Fantasztikus kezdés, lehengerlő tenisz két fiatal játékostól. Nagy Péter és Fucsovics Márton vezérletével a magyar válogatott 2-0-ra vezet Izrael ellen az első nap után.

1999 után a magyar férfi tenisz erre a pár napra készülődhetett gőzerővel és nagy érdeklődés fogadta, mire megy az Euró-Afrikai Zóna 1. csoportjában a Davis Kupa csapat. A találkozónak ismét egy budapesti helyszín, a városligeti műjégpálya vörös salakká varázslódott 1500-as befogadóképességű mobillétesítménye adott otthont.

Nagy Péter-Dudi Sela 6/2 6/3 4/6 4/6 6/1

Az immáron ötszörös magyar bajnok játékos ismét egy olyan megmérettetésnek nézett elébe, amihez a Davis Kupák során már-már hozzászokhatott. Le kell győznie egy olyan teniszezőt, aki nagyjából 500 hellyel előrébb van nála a ranglistán.

Nagy Péter öröme bravúros győzelme pillanatában Kép forrása: vs.hu

Nagy Péter öröme bravúros győzelme pillanatában
Kép forrása: vs.hu

Úgy tűnt azonban, hogy mit sem számít, ki melyik pozíciót foglalja el a világranglistán, Nagy Petit egyszerűen ezzel nem lehet nyomás alá helyezni. Az első két szettben a magyar teniszező rendkívül stabil alapvonaljátékával és remek adogatásaival Sela nem tudott sokat kezdeni, hibái pedig könnyítették Peti dolgát. A közönség a folyamatos buzdítások közepette elégedetten szemlélhette, hogy 1 óra elteltével könnyed 6/2 6/3 került az eredményjelző táblára. A harmadik játszma Nagy számára könnyedén break előnnyel kezdődhetett volna, azonban Sela  először tudott igazán jó teljesítményt nyújtani és ennek a játéknak köszönhetően megnyugodott. Megnyerte a harmadik játszmát, majd egy breakekkel teletűzdelt negyedik játszmát követően kiharcolta az ötödik szettet. A mindent eldöntő felvonásnál azonban ismét Nagy uralta a mérkőzést. Amikor már úgy tűnt túl sokat kivett belőle az addigi harc, új erőre kapott és hatalmas bravúrt végrehajtva legyőzte a világranglistán 89. Dudi Selát.

Fucsovics Márton-Amir Weintraub 6/4 6/2 7/5

Fucsovics Mártonon volt tehát a sor, hogy újabb győzelmével fél lábbal a következő körbe üsse hazája válogatottját. A második találkozón is két hasonló stílusú játékos mérte össze a tudását.

Fucsovics győzelme után közel a továbbjutás Kép forrása: huntennis.hu

Fucsovics győzelme után közel a továbbjutás
Kép forrása: huntennis.hu

Fucsovics az első szettben 3-3-nál megelégelte a break nélküliséget és nagyon közel került, hogy vezetéshez jutassa hazáját. Marcinak pedig nem kellett igazán izgulnia a következő két játékban, magabiztosan, remek adogatásokkal már nem engedte szóhoz jutni ellenfelét az első szettben. A második játszmában Weintraub már kezdett egyre jobban megtörni. Fucsovics nagyon könnyedén két játszmás előnyhöz jutott és a harmadik is remekül kezdődött számára, hiszen ismét megvolt a break előny. A befejezés mégse sikeredett annyira könnyedén, mint ahogy ezt Fucsovics három szettes győzelme mutatja. Az első számú magyar játékosnak szembe kellett néznie Weintraub elemi erejű fonák ütéseivel, ahol 1-2 alkalommal csak a labdát tudta szemlélni amint az elsuhan mellette. Fucsovics azonban a harmadik szett végén remekül harcolt és végül 7-5-el befejezte a mérkőzést.

Magyarország tehát 2-0-ra vezet az első napot követően, a páros mérkőzés megnyerésével már tét nélkülivé válhatna a vasárnapi zárónap. Ehhez azonban a magyar Davis Kupa csapatnak minden bizonnyal egy újabb bravúrra lesz szüksége a Jonathan Erlichet soraiban tudó izraeli válogatottal szemben.

Kiemelt kép forrása: 24.hu

A hozzászólások le vannak zárva.