Djokovic ismét padlóra küldte Berdychet

A felső ág negyeddöntőivel megkezdődött a Miami Open végjátéka. A döntőbe jutásért Novak Djokovic és David Goffin küzd meg.

David Goffin-Gilles Simon 4/6 6/2 6/1

Goffin öröme a győzelem pillanatában Kép forrása: atpworldtour.com

Goffin öröme a győzelem pillanatában
Kép forrása: atpworldtour.com

Magyar idő szerint este 8 óra után megérkeztek az első fellépők a porondra. David Goffin próbálta útját állni a nem éppen egy másik teniszező számára legkézenfekvőbb játékstílust képviselő Gilles Simonnak. A francia, akiben tudatosult az a tény, hogy amennyiben nyer, minden bizonnyal Djokovic jöhet, a januári Australian Open vereségért való visszavágás igencsak motiválhatta. Játékának az úgymond ritmustalanságával 6/4 2/3-ig sikerült zavart keltenie Goffinben, aki ekkor kezdte olyan módon összekapni magát, amitől kezdve Simon mindösszesen 1 játékot tudott mindösszesen megnyerni. A francia hiába volt szokásához híven rettentően stabil és gyors, ebben a háromnegyed órában nem találta meg az ellenszert a belga agresszív játékára. Goffin pályafutása első ATP 1000-es elődöntőjére készülhet.

Novak Djokovic-Tomas Berdych 6/3 6/3

Berdychnek ezúttal sem volt sok sansza Djokovic ellen Kép forrása: newsdaily.com

Berdychnek ezúttal sem volt sok sansza Djokovic ellen
Kép forrása: newsdaily.com

Valószínűleg még Goffin se izgulhatott túlságosan, hogy ki lesz majd az ellenfele az elődöntőben. A Djokovic-Berdych negyeddöntő ismét csak azt hozta, amire azért nagy vonalakban számítani lehetett. A szerbnek rettentően nagy önbizalma van Berdych ellen, hiszen az eddig megrendezett 24 találkozójukból csupán kétszer hagyta el vesztesen a pályát. Az önbizalom megtestesítője pedig a 2-1 break labdánál lejátszott pont volt, ahol Djokovic egy egészen káprázatos tenyeres rövid kereszt nyerővel elnyerte Berdych adogatását, akinek a folytatásban sem adott túl sok esélyt. Hiába tartott mind a két játszma legalább 50 percig, ez egy borzasztóan sima mérkőzés volt, a világelső parádés megoldásokat bemutatva könnyedén végzett Berdychel.

A hozzászólások le vannak zárva.