ATP, Miami: Djokovic hatodszor, vagy Nishikori először?

Ma véget ér a tavaszi kemény pályás szezon.

Nehéz volt a Goffin elleni meccs forrás: tennisinfo.com.br

Nehéz volt a Goffin elleni meccs
forrás: tennisinfo.com.br

Novak Djokovic (1.) és Kei Nishikori (6.) jutott be a Miami Open döntőjébe. A szerb világelső számára nincsen új év, 2016-ban is úgy dominál, ahogyan tavaly. Most sincsenek azonban egyértelmű mérkőzései, de mentális képessége párját ritkítja még mindig. Ez történt a David Goffin (15.) elleni elődöntő során is. A belga teniszező Indian Wells után itt is a négy közé jutott. Bár, most nem neki kellett kiejtenie nagyobb neveket, de soros ellenfelei ellen meggyőző volt, kétszer veszítette el csak a szerváját a legjobb 4-ig. Goffin is tudhatta viszont, hogy Djokovic ellen már egy magasabb szintre kell számítania. Ez a szint aztán elmaradt a várttól. A világelső a belga mellett kicsit önmagával és az időjárással is megküzdött, de végül mind a három párharcot megnyerte. Nem volt egy könnyű menet, mert 2 óra 6 perces volt a találkozó, két szoros szettel (7/6(5) 6/4). Mai győzelem esetén zsinórban harmadik évben csinálhatja meg az Indian Wells-Miami-dubplát, ez pedig páratlan az ATP történetében.

Majdnem Monfils jutott be az elődöntőbe forrás: indiatoday.intoday.in

Majdnem Monfils jutott be az elődöntőbe
forrás: indiatoday.intoday.in

A döntőben Kei Nishikori majd rá. A US Open 2014-es döntőse egy őrületes meccsen jutott be a 4 közé még csütörtökön. Ott Gael Monfils (16.) volt az ellenfele. Szett osztozkodás után a harmadikban a japán break-előnyt harcolt ki, de azt nem tudta megtartani. Olybá tűnt, hogy ez lesz a veszte. Miután Monfils visszajött, fogadóként pedig befejezhette volna a meccset. Összesen 5(!) meccslabdája volt, 5/4-nél négy, 6/5-nél egy. Rövidítés döntött végül, ahol a japán nagy lelki erőt merített a sikeres küzdelem után és megnyerte a meccset (4/6 6/3 7/6(3)). Az elődöntőben Nick Kyrgios (24.) ellen vívta ki a fináléba jutást. A 20 éves ausztrál Indian Wells döntősét, Milos Raonicot (12.) ejtette ki két szoros szettben (6/4 7/6(4)). Az elődöntőben már nem volt olyan nehéz dolga a japánnak, feküdt is Kyrgios játéka számára. Kontrollálni tudta vetélytársa olykor rakéta gyorsaságú ütéseit és viszonylag magabiztos győzelmet aratott (6/3 7/5).

Djokovic és Nishikori 9. alkalommal fog egymás ellen játszani. Mérlegük 6-2 a szerb javára. A közelmúltban bebizonyosodott, hogy egy gyengébb Djokovicot meg tud szorongatni a japán (lsd. US Open elődöntő, 2014), ám a még közelebbi múltban láthattuk, hogy a világelső képes a leggyorsabb formajavulásra két mérkőzés között. Így Djokovic lehet az esélyes, minden azon múlik, milyen lesz a hozzáállása Nishikorinak.

A kiemelt kép forrása: www.brecorder.com

A hozzászólások le vannak zárva.