Babos Tímea: Rutinszerű siker az első körben

2016. április 26.
by DGM96

A világranglista 40. helyezettje ezen a héten a marokkói Rabatban játszik. Hozta is tegnap a kötelezőt a szlovén Polona Hercog ellen

Az első szett közepén break-váltás történt, miután Timi nem tudott két game-nyi előnybe kerülni. Viszont ami késett, az nem múlott. Szinte egy jobb pillanatban, a játszma vége felé megint elvette Hercog szerváját, majd a sajátjánál magabiztosan behúzta a játszmát. A második szett nagyon fordulatos volt, nem kevés nyertes fogadó játékkal. Ezúttal azonban Hercog állt jobban sokáig, 4/2-re is vezetett, de Babos ekkortól “gyújtotta be a rakétákat”. 6/5-nél a meccsért is szerválhatott, ám a szettről végül rövidítés döntött. Ezalatt sem unatkozhattak a nézők. A szlovén 4/1-re is vezetett, mégis csak 10-8-ra nyerte meg a mindent eldöntő 13. játékot. Érdekesség, hogy Timinek egy meccslabdája sem volt.

Hercog ekkor lőtte el utolsó puskaporait. Timi a döntőszettben mindössze egy játékot veszített el, így ott van a második fordulóban, ahol majd a brit Laura Robson lesz az ellenfele, holnap.

Rabatban játszik még egyébként a héten a magyar származású svájci, Bacsinszky Tímea (1.) és az orosz Ekaterina Makarova (2.) is.

Végeredmény: Babos Tímea (5.) – Polona Hercog 6/3 6/7(10) 6/1

A kiemelt kép forrása: wtatennis.com

A hozzászólások le vannak zárva.