WTA: Halep nyerte a madridi premier tornát

2016. május 8.
by cort

A román Simona Halep győzelmével zárult a 4,77 millió euró összdíjazású Mutua Madrid Open WTA Premier Mandatory női tenisztorna. 

A Roland Garros-t felvezető premier tornákon mindig veretes mezőny gyűlik össze, de az idei madridi tornán a kiemeltek a korai búcsú mellett döntöttek. A torna előtt néhány nappal visszalépő Serena Williams, a doppingoláson kapott Maria Sharapova és a sérüléssel bajlódó Belinda Bencic távollétében a top tíz így is tiszteletét tette a spanyol fővárosban, ezért is volt meglepő, hogy a legjobb nyolc között már csak egy kiemeltet, a későbbi győztes Simona Halepet találtuk.

A meglepetések tornáján a hatodik helyen kiemelt román hölgy a döntőben Dominika Cibulkovával találkozott. A szlovák hölgy a nyitó fordulóban búcsúztatta az első helyen rangsorolt Agnieszka Radwanskát, a folytatásban pedig három mérkőzésen is szetthátrányból fordított, az egyetlen sima győzelmet éppen a torna elődöntőjében aratta a meglepetésember Louisa Chirico ellen.

Az idei évben első tornagyőzelmét arató Halep az egész héten meggyőzően játszott, mind fizikailag mind pedig mentálisan korábbi önmagát idézte, és a fináléban is végig uralta a játékot a jól játszó Cibulkovával szemben. A szlovák hölgy hiába emelte fokozatosan a játéka színvonalát, Halepnek mindenre volt valami válasza, és végül két játszmában nyerte pályafutása második Premier Mandatory tornáját.

S. Halep (román, 6.) – D. Cibulkova (szlovák) 6-2 6-4

A hozzászólások le vannak zárva.