ITF Szeged: Párosan szép az élet!

Csak egy torna, de megannyi történés. Lássuk mi történt Győrben a magyar teniszezőkkel.

A harmadik és egyelőre záró szegedi ITF tornán, kilenc magyar játékos próbált szerencsét a Gellért Szabadidő Központ salak borításán. Egy első fordulós mérkőzést a vereség ellenére ki kell emelni, hiszen a mindösszesen 16 esztendős Piros Zsombor szépen helyt állt a korábbi világranglista 65. Frank Dancevic ellen, döntő szettes vereség lett a vége.

Az egyéni versenyen a magyarok számára a végállomást ezúttal is a negyeddöntő jelentette, azonban Flilipenkó Viktor és Valkusz Máté is keményen harcolt a legjobb nyolc között. Flipenkó döntő szettben szenvedett vereséget Ondrej Krstev ellen, még Valkusz a későbbi döntős, cseh Zdenek Kollarral szemben maradt alul szintén három játszmás csatában.

Kellner és Borsos nem vesztett játszmát Győrben! Kép forrása: huntennis.hu

Kellner és Borsos nem vesztett játszmát Győrben!
Kép forrása: huntennis.hu

Ami egyéniben nem jött össze a magyaroknak, az párosban maximálisan. Kellner Ádám és Borsos Gábor úgy gondolták együtt játszanak a szegedi versenyen, és ha már beneveztek, játszmaveszteség nélkül megnyerték. Az elődöntőben ezt a jó formát a Gödry Levente/Piros Zsombor duó sínylette meg, majd a fináléban a Victor Vlad Cornea/Zdenek Kollar páros ellen magabiztos 6/1 6/2-es győzelmet aratott a magyar kettős.

A hozzászólások le vannak zárva.