Babos Timi kiejtette Venus-t Rómában!

A világranglista 48. helyén álló magyar hölgy szetthátrányból fordított Sererna nővére ellen.

Az első fordulóban kötelező jellegű győzelmet aratott a holland Bertens felett, ezután viszont Venus Williams (12.) személyében egy komolyabb feladat került a 23 éves soproni lány elé. Timi első alkalommal találkozott az illusztris testvérpár idősebbik tagjával. Venus idén eddig nem játszott sok meccset, legutóbbit majd egy hónapja Charleston-ban. Legmagasabban rangsorolt teniszező(nő)nk abban bízhatott, hogy a meccsszituáció hiánya az olyan nagy rutinnal rendelkezőket is kizökkentheti, mint többszörös Grand Slam-bajnok. Kezdésként ennek az állításnak a meglétére derült fény, Timi ugyanis 4/1-es vezetésre tett szert. 10 évvel idősebb vetélytársa viszont ezután zsinórban 4 játékot nyert, majd a felek rövidítésben döntötték el a szettet. Újra mi örülhettünk, 3-1 és 4-2 is volt az állás, de a térfélcserét követően Babos csak egy pontot nyert, Venus pedig hatalmas fordítással az első szettet húzta be.

A korábbi világelső nem kényelmesedhetett el. Timi fittyet hányva az első játszmában elfecsérelt lehetőségekre, a másodikban az első 3 játék megnyerésével jelezte, hogy nem fogja könnyen adni a bőrét. Sajnos azonban “megint lefelé indult a szinusz-görbe” és Williams kiegyenlített. Ezután stabilak lettek az adogatók, de 4/4-nél az amerikai egy pontra volt attól, hogy kiszerválja a meccset, végül ez nem történt meg. Újra fennállt a rövidítés lehetősége, de Babos az utolsó pillanatokban keresztülhúzta a számításokat, 6/5-ös állásnál breakelte Venus-t, így jöhetett a döntőjátszma Nagyon fordulatos találkozó volt, az első két szettben Timi harcolt ki korai előnyt, a harmadikban pedig az amerikai. 1/3 után sikerült az egyenlítés, amit csak egy break-váltás késleltetett, Williams ugyanis az 5/3-ért adogatott, végül 4/4 lett az állás. Ezután már más nem is nyert játékot, csak a magyar lány! 35 éves vetélytársa megingott annak tudatában, hogy a versenyben maradásért kell szerválnia, Timi pedig az első adódó lehetőséget kihasználta!

A mérkőzés 2 óra 53 percig tartott, a végeredmény: 6/7(5) 7/5 6/4

Babos nagyon szép győzelmet aratott, a legtöbben annyi elszalasztott lehetőség után összetörtek volna Venus Williams ellen, de ő nem adta fel, nem veszítette el a hitét! A legjobb 16 között a szintén amerikai Madison Keys lesz az ellenfele, aki Petra Kvitovát (5.). Nem igazán megy amúgy sem a sztároknak a Foro Italico-n: kikapott Vinci (7.), Halep (6.), de még Azarenka (4.) is.

GRATULÁLUNK, TIMI! CSAK ÍGY TOVÁBB! 🙂 🙂

A kiemelt kép forrása: twitter.com/WTA

A hozzászólások le vannak zárva.