Roger Federer kihagyja a Roland Garrost – HIVATALOS!

Amire lehetett számítani, az (sajnos) be is következett. A svájci legenda megfelelő felkészülés hiányában nem indul idén a salakos Grand Slam-en.

Az idei sérülékenység (jelenleg a háta problémás) és a kevés salakos mérkőzés miatt érezni lehetett, hogy akár így is dönthet, csütörtök délutáni Facebook-bejegyzésével véget is vetett a találgatásoknak:

NévtelenAnnak ellenére lép vissza a 2009-es bajnok, hogy a héten már ott volt Párizsban, edzett is az 1-es pályán, viszont az csak egy mindent eldöntő próba volt ezek szerint. Federer 2016-os szezonprogramja eleve Wimbledonra és az Olimpiára van kihegyezve (utóbbin az egyéni mellett férfi párosban és vegyes párosban is el szeretne indulni), így a salakszezon perifériára került. Tekintettel idei terveire, korából adódó fizikai adottságaira és az előzményekre, ez egy megérthető döntés. Biztos, nem hozta meg könnyedén: 1999-ben hagyott ki legutóbb GS-t, az az évi US Open-t is csak azért, mert kiesett a selejtezőben.

Mivel 3. kiemelt lett volna, honfitársa, a címvédő Stan Wawrinka veszi át ezt a pozíciót világranglista 4-dikként. Igazából nem is ez a legfontosabb, hanem az, hogy a 4. rangsorolást így Rafa Nadal kapja meg, aki emiatt az elődöntőig sem Djokovic-csal sem Murray-vel nem találkozhat.

A kiemelt kép forrása: www.totalsportek.com

A hozzászólások le vannak zárva.