Totka Naomi tornagyőztes Tel-Avivban, Gálfi Dalma döntőzött Japánban

A páros világranglista 435. helyezettje üzbég partnerével nyerte meg az izraeli 10 000-es kemény pályás torna páros versenyét. Gálfi Dalma szintén párosban jutott el messzire.

A 20 éves budapesti lány Vlada Ekshibarovával első kiemelthez méltóan menetelt végig a mezőnyön. Nem, hogy játszmát nem veszítettek, de a 4 mérkőzés alatt mindössze 13 játékot veszítettek. Nagyon szép teljesítmény! Sajnos, ennyi babér messze nem jutott neki egyéniben. Itt is első kiemelt volt, de izraeli selejtezős vetélytársa szetthátrányból fordítva győzte le. A korai egyéni búcsú lehetett a magyarázat a magabiztos páros sikerre, csak arra az egyre kellett már figyelnie.

Gálfi Dalma Kurume-ban, egy 50 000-es, füve borítású versenyen indult. Párosban a kínai Shilin Xu volt a partnere. Az első fordulóban rögtön az első kiemelt belga-ausztrál duót ejtették ki, két szettben. Érdekesség, hogy a döntőig ezután minden meccset szetthátrányból fordítva, champions-tie-break-ben nyertek meg. A fináléban a harmadik kiemelt tajvani-orosz páros várt rájuk, de alulmaradtak velük szemben (6/7(5) 2/6). Dalma egyéniben is nyert két mérkőzést, ami negyeddöntős szereplést eredményezett.

További eredmények

Jani Réka, Casterta (salak, Olaszország, 25 000): Fed Kupa – csapatunk oszlopos tagja az egyéni tornán negyedik kiemelt volt, de sajnos, csak egy kört tudott menni. Szlovén kiejtője ellen két szoros szettben kapott ki a második fordulóban. Párosban az olasz Mateuccival a második helyen rangsorolt volt, de aránylag simán (2/6 4/6) kapott ki egy ukrán-orosz párostól.

Békefi Bianka és Heczey Alexandra, Bol (salak, Horvátország, 10 000): Bianka a győri siker után Bol-ban is jól kezdett, miután sikerült magát a főtáblára kvalifikálnia, ott azonban már nem volt sikerélménye, szoros szettekben kapott ki szerb vetélytársától (4/6 5/7). Alexandra is a “kvalin” keresztül indulhatott, de hasonló eredménnyel (5/7 5/7) zárta a meccset orosz ellenfelével szemben.

 A kiemelt kép forrása: www.bcnn5.com

A hozzászólások le vannak zárva.