RG16: Első körös Babos-győzelem párosban is

Timi és a kazah Yaroslava Shvedova 4. kiemeltek női párosban, hozták is a papírformát.

Az Rodionova-nővéreket sorsolták hozzájuk. Az első szettben még korántsem volt sima minden. Az ausztrál testvérpár 4/2-es vezetésre tett szert. Bár, innen még feltápászkodtak Babosék, de a zsinórban két nyert játékra zsinórban két nyert játék volt a válasz. Kisebb meglepetésre így szetthátrányba kerültek.

Több nem is kellett, Timiék a második szett elején breakeltek, az előnyt pedig, ha nagy küzdelem árán is, de megerősítették. A játszma végén sikerült még egy fogadó játékot nyerni, amikor az ausztrálok a szettben maradásért szerváltak, végül sikertelenül. Szerencsére a döntőszett még simább volt magyar szemszögből. Shvedova és Babos a korai break-váltás további két alkalommal is elvették az aussie-k adogatását, miközben a sajátjukat stabilan megtartották.

Végeredmény: Babos T./Y. Shvedova (4.) – A. Rodioniva/ A. Rodionova 4/6 6/2 6/1

A következő fordulóban Dominika Cibulkova és Kirsten Flipkens lehetnek az ellenfelek, amennyiben legyőzik a M. Görges/A. Lim párost. Timi holnap persze nem ezen fog gondolkodni elsősorban, ugyanis korábbi páros partnere, Kristina Mladenovic lesz második körös ellenfele egyéniben.

A kiemelt kép forrása: sporfogadas.org

A hozzászólások le vannak zárva.