RG16: Holnap már az elődöntőkkel folytatják a hölgyek

Samantha Stosur – Gabrine Muguruza és Serena Williams – Kiki Bertens elődöntőket rendeznek a Roland Garros pénteki játéknapján. 

Teniszezni már lehetett, a körülmények még messze sem voltak tökéletesek a női egyes negyeddöntőihez. Elsőként a világranglista negyedik Gabrine Muguruza jutott a legjobb négy közé, aki az amerikaiak meglepetés emberével Shelby Rogers-szel találkozott, és az első játszmában szettlabdát hárítva, két játszmában győzött. A fiatal spanyol játékos az elődöntőben a rutinos Samantha Stosurral csaphat össze, aki két szoros szettben gyűrte le a bolgár Pironkovát. Stosur negyedik alkalommal kvalifikálta magát a torna elődöntőjébe, az eddigi három próbálkozásából csak egyszer sikerült a fináléba jutás, ahol óriási meglepetésre kikapott az olasz Francesca Schiavonétól.

Vagy így, vagy úgy, a végén mindig Serena a győztes Forrás: twitter.com

Vagy így, vagy úgy, a végén mindig Serena a győztes
Forrás: twitter.com

A mai nap kérdése előzetesen az volt, hogy vajon kivel találkozik Serena Williams a legjobb négy között, de a Carla Suarez Navarrot hazaküldő Yulia Putintseva majdnem meglepte a világelsőt. A fiatal kazah az első játszmát 4-5-ről fordította a saját javára, és a második felvonást is breakelőnnyel kezdte, de a sikerhez legközelebb 4-4-nél volt, amikor kétszer is lehetősége adódott elvennie Serena adogatását. A kazah hölgy keze megremegett, és jött a szokásos forgatókönyv. Serena egyből büntetett, a döntő játszmában pedig már esélyt sem adott Putintsevának. A címvédő Serena a döntőbe jutásért a tavalyi elődöntős Timea Bacsinszky-t legyőző Kiki Bertens-szel csaphat össze. Ismét egy simának tűnő összecsapás, de az idei Garros-on már többször kiderült, hogy a labda nem is annyira gömbölyű.

A hozzászólások le vannak zárva.