Fucsovicsot csak a döntőben állították meg Prostejovban!

Remek eredmény Fucsovics Mártontól. A magyar játékos csak a döntőben kapott ki a csehországi Challangeren.

Prostejovban 100.000 dollár összdíjazású Challenger tornát rendeztek, ahol az első számú magyar játékosunk is megpróbálta a lehető legjobb eredményt elérni. Az első körökben Marci jóval esélyesebbnek számított, bár a legjobb 16 között a chilei Gonzalo Lama ellen rendesen megszenvedett, mégis nyolc közé került.

Fucsovics remek hetet zárt Prostejovban Kép forrása: tenisovysvet.cz

Fucsovics remek hetet zárt Prostejovban
Kép forrása: tenisovysvet.cz

A negyeddöntőtől azonban már jöttek az igazán rangos ellenfelek. A legjobb nyolc között a nyíregyházai teniszező a torna egyik legnagyobb bravúrját érte el, hiszen búcsúztatta a torna első kiemeltjének számító, litván Ricardas Berankist 6/4 7/6 arányban. Az elődöntő ráadásul megdöbbentően sima volt, pedig a spanyol Inigo Cervantes a világranglista 74. helyét foglalja el, 6/2 6/2 lett a vége. A fináléban egy újabb nehéz ellenfél jött szembe Fucsoviccsal, ez már túl nagy falat volt a magyar számára. A kazah Mikhail Kukushkin a papírformának megfelelően 6/1 6/2-re nyerte a döntőt.

Fucsovics Márton a döntőben ugyan simán vereséget szenvedett, mégis remek tornát zárt. A wimbledoni torna előtt viszont mindenképpen pozitív tény, hogy Marci ezzel az eredménnyel 43 helyet javítva a 161. helyre ugrott előre a világranglistán.

A hozzászólások le vannak zárva.