ITF: Totka Naomi 5. tornagyőzelme!

2016. június 6.
by DGM96

A páros világranglista 437. helyezettje montenegrói partnerrel diadalmaskodott Izraelben.

A múlt héten az izraeli Kyrat Shamona-ban rendeztek egy 10 000-es kategóriájú kemény pályás tornát. A 20 éves Naomi egyéniben is elindult, 1. kiemeltként. A sors pikantériája, hogy a legjobb 8 között pont az Ana Veselinovic (5.) ejtette ki, akivel a páros versenyt nyerte meg. A magyar-montenegrói duó a 2. helyen voltak rangsorolva, s ehhez méltóan jutottak be a döntőbe (2 meccs alatt 0 vesztett játszma, 5 vesztett játék). A fináléban kialakult a lehető legerősebb párosítás, miután az 1. kiemelt izraeli páros volt ott az ellenfelük. A győzelemről champions-tie-break döntött, szerencsére Naomiék javára (6/1 1/6 〈10-6〉).

További eredmények

Hódmezővásárhely (10 000, salak)

Egyéniben 6 magyar induló volt: Bukta Ágnes, Nagymihály Luca, Békefi Bianka, Jani Réka Luca (3.), Bondár Anna és Stolmár Rebeka. Bondár és Békefi tudott egy kört menni, de mind a ketten honfitársat kaptak ellenfélül az első körben. Bondár Anna Jani Rékát, Békefi Bianka Nagymihály Lucát ejtette ki. A második körnél messzebb egyikőjük sem jutott ezután. A végső győzelmet egyébként a szlovén Zidansek (2.) szerezte meg, a cseh Muchova (7.) legyőzésével.

Párosban egy nagyon alacsony létszámú mezőnyben Bukta Ágnes kanadai, Stolmár Rebeka román partnerrel a 8 között esett ki. Jani Réka szintén román partnerrel, 1. kiemeltként az elődöntőig jutott.

Szczawno-Zdroj, Lengyelország (10 000, salak): Árgyelán Csilla az első fordulóban kiesett

Madrid (10 000, salak): Szlavikovics Szilvia az első fordulóban kiesett

Roland Garros, lányok egyes: Udvary Panna az első fordulóban kiesett

A kiemelt kép forrása: www.bcnn5.com

A hozzászólások le vannak zárva.