Két helyszínen csupán részsikerek

Két magyar játékos próbált remek eredmény reményében versenyezni. Csupán egy negyeddöntőt sikerült elérni egyiküknek.

Roland Garros

Nem ez volt Valkusz Máté legsikeresebb Grand Slam tornája Kép forrása: sportzona.hu

Nem ez volt Valkusz Máté legsikeresebb  tornája
Kép forrása: sportzona.hu

Valkusz Máté a juniorok között próbált bizonyítani, azonban második kiemeltként a harmadik forduló jelentette számára a végállomást. A magyar játékos az első fordulón igen nehezen, majd a második körön már könnyedén jutott túl, az argetin Genaro Alberto Oliveri elleni mérkőzésbe viszont már beletört a bicskája. A fiúk egyesét a hazaiak legnagyobb örömére a francia Geoffry Blacaneux nyerte meg.

Valkusz Máté a fiú párosok küzdelmében első kiemeltként indulhatott az amerikai Ulises Blanch oldalán, mégis a legjobb 16 között vereséget szenvedtek a Belzerani/Shimizu kettős ellen.

Bosznia-Hercegovina

Filipenkó Viktor az F4-es Future versenyen indult Bosznia-Hercegovinában. A hazai játékosunk az első két mérkőzését megnyerte, a negyeddöntőben azonban a második kiemelt Duje Kekezzel már nem bírt. Filipenkó mégsem lehet csalódott, hiszen a selejtezőből feljutva a legjobb nyolcig menetelt. A verseny a francia Laurent Lokoli diadalával zárult.

Filipenkó Viktor ezen a 10,000 dollár összdíjazású versenyen az egyéni mellett párosban is elindult. A szerb Goran Markovic oldalán sok babér nem termett nekik, az első fordulóban 6/3 6/2-es vereséggel búcsúztak Petar Conkic és Nerman Fatic ellen.

Kiemelt kép forrása: lastevents24.com

A hozzászólások le vannak zárva.