Erre hat évet kellett várni!

2016. június 21.
by Airon

Florian Mayer nyerte a hallei ATP 500-as versenyt. A német házidöntőben Alexander Zverevet győzte le.

Két olyan német játékos jutott a döntőbe, akinek más-más szempontból volt érdekes ez a finálé. Alexander Zverev a svájci legendán átküzdve magát jutott el a döntőig és megmérkőzhetett az első ATP tornagyőzelméért. Ez mind szép és jó, azonban nem könnyű egy olyan játékos ellen, aki mint egy fenevad ki van éhezve a sikerre, hiszen a 2011-es bukaresti diadal óta nem jutott ki neki a serlegekből. Florian Mayer megfelelő technikával rendelkezik arra, hogy füves pályán eredményt érjen el, és a döntő már így is szép volt, na de a győzelem még szebb lett volna.

Mayernek jó sokat kelllett várni a második tornagyőzelmére Kép forrása: 10sballs.com

Mayernek jó sokat kelllett várni a második tornagyőzelmére
Kép forrása: 10sballs.com

A mérkőzés érdekessége néhány játék, ami egészen könnyen megváltoztathatta volna a találkozó kimenetelét. Mégis úgy tűnt ezen a napon minden csakis Florian Mayernek kedvezhet. Az idősebb hazai játékos gyorsan 6/2-re megnyerte az első játszmát, tegyük hozzá nem csoda, hiszen az első adogatásai mögött 87 %-ban nyerte meg a pontokat, a kínálkozó break lehetőségeket pedig maximálisan kihasználta. A második felvonásban 5-4-nél fogadóként két mérkőzéslabdája is adódott, azonban meglepő módon ezt az esélyt elszalasztotta és már nem nyert játékot a szettben. Mayer ennek ellenére megmutatta, a német városba győzni jött, ismét remekül adogatott, a játszma közepén megszerzett break pedig elegendő volt a mérkőzés megnyeréséhez.

Florian Mayer bár a torna megkezdése előtt mindösszesen a 80. helyet foglalta el a ranglistán, ismét megmutatta van benne még bőven tartalék. Elég csak abba belegondolni, hogy legyőzte a tavalyi döntős Andreas Seppit, valamint a friss stuttgarti tornagyőztesként ideérkező Dominic Thiemet. A német játékos 2011 után nyert újra tornát.

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.