Van-e még innen visszaút?

Magyar Davis Kupa válogatottunk megkezdte szereplését Szlovákia ellen. A tegnapi nap sajnos a lehető legrosszabb forgatókönyvet írta.

A háromnapos találkozó egy új helyszínen mutatkozott be. Ismét a teniszrajongók számára kedvezően Budapesten, ezúttal a Pesterzsébeten található Europe Tennis Center salakos pályáján fogadta Kuharszky Zoltán válogatottja Miroslav Mecir csapatát.

Nagy Péter ezúttal messze volt a bravúrtól Kép forrása: huntennis.hu

Nagy Péter ezúttal messze volt a bravúrtól
Kép forrása: huntennis.hu

Nagy Péter újabb Davis Kupa bravúrra készült a nála jóval előrébb lévő Andrej Martin ellen. Ez a nap azonban nem azok egyike volt, amikor a sok meglepetést okozó magyar játékos egy újabb skalpot szerezhet és bebizonyíthatja, hogy nem jelent semmit a több, mint 300 helynyi világranglista különbség. Martin ezen a mérkőzésen megoldást talált Peti stabil alapvonaljátékára, és remek tenisszel tudott három játszmában győzelmet aratni. A 24 éves játékos küzdőszellemére ezúttal sem lehetett panasz, hiszen hátrányban mindig magasabb szinten tudott teniszezni, a higgadtságával mégis néha problémák adódtak a találkozón. Petinek, ennek ellenére lehetőségei adódtak egy szorosabb mérkőzés kiharcolására, a fontos pillanatokat mégis a szlovák teniszező tudta uralni. Martin 2 óra 20 perces csatában szerzett vezetést hazájának.

Kovalik negyedszer is legyőzte Fucsovicsot Kép forrása: huntennis.hu

Kovalik negyedszer is legyőzte Fucsovicsot
Kép forrása: huntennis.hu

Fucsovics Mártonon nagy volt a nyomás, hiszen tudta amennyiben kikap, Magyarország rettentően nehéz helyzetbe kerül. Jozef Kovalik ráadásul egy rettentően szívós és Marci számára kellemetlen játékos, mind a három meccsüket a szlovák nyerte. Az első szett úgy tűnt lendületet adhat a magyar számára, mivel annak megnyerése után hamar break előnybe került a másodikban. Három nyert szettre menő mérkőzésnél azonban sokszor a szett és break előny nem mindig jelent sokat, Kovalik gyorsan visszajött és minden kezdődhetett előröl. A harmadik játszma sorsdöntőnek bizonyult, Fucsovics adogathatott a szett megnyerésért, ezt nem tudta megcsinálni, majd a rövidítést elvesztette. Reménykedhettünk, hogy összeszedi magát, de ez végleg megtörte Marcit. A negyedik játszmában már abszolút Kovalik szája íze szerint történtek a dolgok, nem adott sok esélyt a fordításra.  A szlovák egy kemény és küzdelmes találkozón  közel vitte a továbbjutáshoz válogatottját.

A magyar Davis-Kupa válogatott tehát 2-0-ás hátrányban vág neki a folytatásnak, ami nem a legjobb ómen, hiszen Magyarország még nem tudott 0-2-ről fordítani. A mai párost az eső elnapolta. Amennyiben az időjárás megengedi, holnap 10 órától Fucsovics Márton és Gödry Levente tarthatja életben a magyar reményeket.

Kiemelt kép forrása: ubitennis.com

A hozzászólások le vannak zárva.