Halep diadalmaskodott Montrealban

2016. augusztus 4.
by Airon

Simona Halep az utóbbi időben remek formában van, Montrealban nem lehetett megállítani.

A montreali WTA torna döntőjébe Madison Keys és Simona Halep jutott be. Az amerikai játékos legyőzte az elődöntőben a kvalifikációból a legjobb négyig menetelő Kristina Kucovát, Halep pedig döntő játszmában búcsúztatta a német Angelique Kerbert.

Halep öröme a montreali tornagyőzelem után Kép forrása: thehour.com

Halep győzelmével zárult a montreali WTA torna
Kép forrása: thehour.com

A finálé első szettjében az adogatás inkább hátrány volt, mint előny. A két játékos összesen nyolc alkalommal bukta el a saját szerváját, majd a rövidítés lezárta a szettet. A Tiebreaket maghatározta a pár perc alatt lévő stabilitás hiánya, Keys sokat rontott. A második játszmában az amerikai megpróbálta agresszivitását rákényszeríteni ellenfelére. Ez sokszor működött is, de a fontos pontoknál hiába dolgozta ki jól a pontokat Keys, a ziccer labdákat elrontotta. Halep ennek köszönhetően a játszma elején megszerzett breakkel megnyerte a szettet, tornagyőzelmet könyvelhetett el Montrealban.

Halep pár hete Bukarestben tudott versenyt nyerni, most pedig montreali sikerével idei harmadik tornagyőzelmét aratta. A román teniszezőnő második Premier versenyét nyerte ebben az évben.

Kiemelt kép forrása: indianexpress.com

A hozzászólások le vannak zárva.