Olimpia 2016: Jó felkészülésen vannak túl a magyar lányok

A brazíliai Florianopolisban játszott a héten Babos Tímea és Jani Réka Luca. Teniszben ők képviselik majd hazánkat és a megfelelő ráhangolódás érdekében már egy héttel korábban megmérettettek a latin-amerikai országban. Nem is akárhogyan!

Az aktualitás érdekében előbb említsük meg a páros tornát, mivel az már véget ért. Timi és Réka a 3. helyen voltak kiemelve a 14 duót magába foglaló mezőnyben. A lányok nagyon magabiztosan meneteltek a héten, szettveszteség nélkül jutottak be a fináléba:

  • 1. forduló: Savchuk/Svitolina 6/4 6/2
  • Negyeddöntő: Cepede/Martincova 6/0 6/1
  • Elődöntő: Gonzalez/Sanchez 6/2 6/1

Az utolsó mérkőzésen az ukrán női ikerpárral, Nadiya és Lyudmyla Kichenokkal (1.) játszottak, akik hasonló könnyedséggel abszolválták az előzetes mérkőzéseket. Sajnos a jó szériát végül ők tudták folytatni, s 6/3 6/1-re legyőzték a magyar párost. Ennek ellenére sem értek el rossz eredményt, főleg Réka. Sok sikert majd Rióban!

Timi szingliben is döntőzik forrás: wta.com

Timi szingliben is döntőzik
forrás: wta.com

Timi a páros mellett egyéniben is elindult. A torna 1. kiemeltje a korábbi világelső Jelena Jankovic volt, de őt a második körben a román Ana Bogdan kiejtette. Ennek az eredménynek azért volt jelentősége, mert így a felső ág, ahova Babos (6.) is sorsolva lett, nyílttá vált. A lehetőséggel végül a soproni teniszezőnő élt. Az első két fordulóban szettet sem veszített. Három játszmás mérkőzésre először a negyeddöntőben kényszerült a lett Ostapenko (4.) ellen, aki az első szettet nyerte meg, Timi azonban a hátrányból viszonylag magabiztosan állt fel (4/6 6/3 6/2). A 4 között pedig jött a korábban említett Bogdan. Jól kezdődött a mérkőzés, Timi 5/2-re vezetett, de kis híján innen is elveszítette a szettet: Bogdan 6/5-re megfordította az állást majd volt 3 játszmalabdája is egymás után. Ezeket a lehetőségeket elszalasztotta, majd a rövidítésben további 4-et. A sors fintora, hogy Babos egyszer jutott játszmalabdához, ő viszont értékesítette azt (Na, de hát ezt így kell csinálni). A folytatásban aztán igazán nőies mérkőzést láthatott a közönség. A break jelentette szinte az adogatás hozatalát, és vice versa. Timinek sikerült hoznia a szerváját, ezzel a mérkőzés is eldőlt (7/6(8) 6/3). A döntőben szintén román ellenfele lesz, Begu (2.) személyében, ő szintúgy csak egyszer kényszerült döntőjátszmára, még a hét elején.

A kiemelt kép forrása: facebook.com/BrasilTennisCup

A hozzászólások le vannak zárva.