Jó alapozás Rióra, nem sokon múlott a tornagyőzelem

Babos Tímea remek héten van túl Florianopolisban. A magyar teniszezőnő a döntőig menetelt, azonban ott Irina-Camelia Begu megállította.

Babos pályafutása második WTA tornagyőzelmét szerette volna megszerezni és nem is úgy tűnt, hogy ez lehetetlen küldetés lenne. Az ellenfél a román Irina-Camelia Begu volt, aki első döntő szettes mérkőzése után második kiemeltként már magabiztosan jutott a döntőbe.

Begu szetthátrányból fordítva nyert Kép forrása: wtatennis.com

Begu szetthátrányból fordítva nyert
Kép forrása: wtatennis.com

A soproni lány remekül kezdte a finálét, hiszen 32 perc játék után 6/2 állt az eredményjelzőn. Babos az első játszmában remekül adogatott, első adogatásai mögött 89 %-ban hozta a pontokat, 5-ből 3 break labda értékesítése pedig tökéletesen elegendő volt, hogy könnyedén vezetést szerezzen. Sokáig úgy tűnt a magyar játékos akár két játszmában is nyerhet, a második szettben viszont 4-4-nél elbukta az adogatását, majd döntő játszmára kényszerült. Babos a döntő szett elején nem zavarodott ettől össze, break előnye ezt sugallta, a folytatásban mégis 2-0-tól kezdve már csak egy játékot tudott megnyerni. Begu 6/3 arányban nyerte meg a harmadik felvonást.

Babos így sem lehet csalódott, hiszen egyéniben és párosban is döntős volt a brazil tornán, ez önbizalmat adhat az olimpiára neki. A Riói ötkarikás játékokon hamarosan majd Petra Kvitova ellen kezdheti meg a szereplést egyéniben.

Kiemelt kép forrása: atilalemos.com.br

 

A hozzászólások le vannak zárva.