Rio 2016: Tsonga búcsúzott az olimpiától!

Az olimpiai játékokon a felső és alsó ágon is mérkőzéseket rendeztek a második fordulóban. Tsonga búcsúja volt a legnagyobb meglepetés ezen a játéknapon.

Del Potro döntő szettben búcsúztatta Sousát Kép forrása: extra.globo.com

Del Potro döntő szettben búcsúztatta Sousát
Kép forrása: extra.globo.com

A tábla tetején Juan Martin Del Potro folytatta remek szereplését, a portugál Joao Sousa sem tudta kiejteni a 2009-es US Open bajnokot. A két játékos az első két szetten megosztozott, majd az argentin a harmadik szett közepén breakelt, amit a mérkőzés végéig megőrzött. Del Potro a következő körnek is jó eséllyel vághat neki, hiszen Taro Daniel lesz az ellenfele. A japán teniszező a brit Kyle Edmundot győzte le 6/4 7/5-re.

Müller kiejtette Tsongát Kép forrása: sportinglife.com

Müller kiejtette Tsongát
Kép forrása: sportinglife.com

Jo-Wilfried Tsonga reményteljesebb olimpiát várhatott, azonban a luxemburgi Gilles Müller már a legjobb 32 között véget vetett a francia játékos versenyének. 1-1 break a lehető legjobb pillanatokban, Müller 1 óra 38 perc játékot követően jutott be a harmadik fordulóba, ahol Roberto Bautista Aguttal játszik majd. A spanyol az első szettet Tiebreakban nyerte meg  Paolo Lorenzi ellen, amivel végleg megtörte az olasz játékost és ezek után már könnyedén kiharcolta a győzelmet.

Monfils Ciliccel mérkőzik a harmadik körben Kép forrása: youtube.com

Monfils Ciliccel mérkőzik a harmadik körben
Kép forrása: youtube.com

A harmadik forduló egyik legjobb mérkőzését a tábla alsó felén rendezik meg, hiszen Gael Monfils és Marin Cilic összecsapása igen izgalmasnak ígérkezik. A francia a hazai közönség legnagyobb bánatára Rogerio Dutra Da Silvát búcsúztatta. Cilic pedig második fordulós mérkőzésén érvényesítve a papírformát, legyőzte a moldáv Radu Albotot.

Nishikori harmadik fordulós Rióban Kép forrása: traj.net

Nishikori harmadik fordulós Rióban
Kép forrása: traj.net

A játéknap legkevesebb játékára a szlovák Andrey Martinnak volt szüksége, mivel a német Philipp Kohlscreiber visszalépett ettől a találkozótól. Martin tehát pihenve várhatta következő körös ellenfelét, ami a John Millman-Kei Nishikori mérkőzésből került ki. Az ausztrál hiába szeretett volna, nem tudott meglepetést okozni. A japán két játszmában jutott tovább.

A hozzászólások le vannak zárva.