Rio 2016: A nyolcaddöntőkhöz érkeztünk!

Rafael Nadal és Andy Murray is könnyedén jutott tovább. Rióban kialakult a legjobb 16 mezőnye.

Nadal eddig magabiztosan menetel Rióban Kép forrása: telecinco.es

Nadal eddig magabiztosan menetel Rióban
Kép forrása: telecinco.es

Rafael Nadal továbbra sem veszített szettet az olimpián, ettől az olasz Andreas Seppi nem igazán lehetett túlságosan boldog. A spanyol a mérkőzés elejétől nem bízta a véletlenre a dolgokat. Nadal az első játszmában rögtön elvette Seppi adogatását, majd a szett további részében már nem engedte ki a kezéből a megszerzett break előnyét. A 2008-as olimpiai bajnok egész mérkőzésen remekül adogatott nem sok lehetőséget adott ellenfelének, akinek saját szervái mögött továbbra is nehézségek adódtak, kétszer is elvesztette azt. Nadal tehát könnyen bejutott a harmadik körbe, ahol a Yuichi Sugitát búcsúztató Gilles Simonnal játszik.

A hazai közönség kiszurkolta Bellucci győzelmét Kép forrása: bettingtps4you.com

A hazai közönség kiszurkolta Bellucci győzelmét
Kép forrása: bettingtps4you.com

A brazilok arra készülhettek, hogy buzdításukkal maximális erőt adjanak Thomaz Belluccinak az uruguayi Pablo Cuevas ellen. A hazai közönség ereje végül elegendőnek bizonyult, hiszen Bellucci döntő játszmában bejutott a legjobb 16 közé. A 28 éves játékosnak a következő körben nem lesz egyszerű dolga, a belga David Goffinel találkozik majd. Goffin második mérkőzésén két játszmában győzte le az izraeli Dudi Selát.

Donskoy Ferrert búcsúztatta Kép forrása: facebook.com/ITFOlympicTennis

Donskoy Ferrert búcsúztatta
Kép forrása: facebook.com/ITFOlympicTennis

Evgeny Donskoy remekül játszik ezen az olimpián és mindezt a legjobban bizonyítja, hogy David Ferrer is búcsúzott a Riói olimpiai játékoktól. Ferrer szett és break előnyben kezdte a mérkőzést, Donskoy ennek ellenére kiegyenlített rövidítésben. A spanyolnak a harmadik játszmában mérkőzéslabdái voltak, ennek elpazarlása sokba került Ferrernek. Az orosz kimászott a slamasztikából és 5-5 után két játékot hozva megnyerte a mérkőzést. Donskoy a nyolcaddöntőben az amerikai Steve Johnson ellen készülhet.

Murray második meccsét is könnyedén abszolválta Kép forrása: dailymail.co.uk

Murray második meccsét is könnyedén abszolválta
Kép forrása: dailymail.co.uk

Andy Murray az argentin Juan Monacoval csapott össze, ahol a papírforma egyáltalán nem borult és a brit két játszmában diadalmaskodni tudott. Murray második mérkőzésén sem veszített sok játékot, hiszen 6/3 6/1 arányban ejtette ki Monacót. A legjobb 16 között már egy fokkal nehezebb mérkőzés vár rá, Fabio Fognini 2-2-re áll az egymás elleni statisztikában. Az olasz egyébként a torna 16. kiemeltjeként induló Benoit Paire versenyének vetett véget.

Kiemelt kép forrása: newsx.com

A hozzászólások le vannak zárva.