ITF (nők): Békefi Bianka és Szlavikovics Szabina tornát nyert Horvátországban!

ITF-összefoglaló: augusztus 1-7.

Szabina és Bianka a horvátországi Vinkovci-ben léptek pályára a múlt héten egy 10 000-es kategóriájú, salakpályás tenisztornán. Egyéniben is elindultak, s mind a ketten eljutottak minimum a legjobb 8-ig. Szabina ennél tovább nem jutott. Azok után, hogy játszmavesztés nélkül menetelt a negyeddöntőig, ott az ausztrál Svinos-tól szenvedett 6/4 6/2-es vereséget. Biankának (6.) nehezebb volt a kezdés, selejtezős cseh ellenfele megnehezítette a dolgát (6/7(4) 6/4 7/5), de ezután gond nélkül eljutott egészen az elődöntőig. A finálé már nem jött össze, nem bírt a chilei Martinich-el (1/6 6/3 2/6).

A párosban tehát több babér termett a lányok számára! A 4. helyen voltak rangsorolva, de alig volt könnyű mérkőzésük. Az első fordulóban rögtön champions-tie-break-be torkollott a mérkőzés egy szlovák duó ellen (2/6 6/3 10-7). A negyeddöntőben az izraeli-ausztrál párosnak mindössze két játékot engedélyeztek, de a döntőbe jutásért újra nagy csatát kellett vívniuk a 2. kiemelt Svinos-Jovanovic (ausztrálok) duóval. A mérkőzést 7/5 2/6 10-7-re nyerték meg. Az utolsó meccsen a hazai Faber-Savic páros volt az ellenfelük, akik ellen már valamivel magabiztosabb, 6/4 6/4-es győzelmet arattak.

GRATULÁLUNK!

Bianka párosban először, összességében másodszor nyert tornát ebben az évben (legutóbbi: Győr, 10 000), míg Szabina minden tekintetben az első sikerét aratta.

További eredmények:

  • Lukács Vanda az 1. kiemelt volt a romániai Zsilvásárhelyen (salak, 10 000). Szettveszteség nélkül eljutott a legjobb 8-ig, de ott kikapott 2/6 6/4 7/6(5)-re moldáv ellenfelétől, aki csak a döntőben kapott ki később. Vanda párosban is elindult, román partnerével a 3. kiemeltek voltak, és a 16 résztvevőt magába foglaló mezőnyben a negyeddöntőig jutottak.
  • Nagymihály Luca Bécsben (salak, 10 000) a 6. kiemelt volt, de csak egy kört ment és a legjobb 16-ig jutott.
  • Pirok Alexa Egyiptomban, Sharm El Sheikh-ben (kemény pálya, 10 000) szabad-kártyát kapott a páros tornára, orosz partnerével azonban már az első fordulóban kikaptak
  • Gálfi Dalma a németországi Bad Sauglau-ban versenyzett (salak, 25 000), egyéniben és párosban (ott német partnerrel) elindult egyaránt, de mind a kettőben csak egy mérkőzést nyert.

A kiemelt kép forrása: www.bcnn5.com

A hozzászólások le vannak zárva.