Rio 2016: Lassan olimpiai bajnokot avatunk!

2016. augusztus 12.
by Airon

Az eső egy nappal megcsúsztatta a programot. Tegnap kialakult a negyeddöntő párosítása.

Del Potro remekül játszik az olimpián Kép forrása: vavel.com

Del Potro remekül játszik az olimpián
Kép forrása: vavel.com

Juan Martin Del Potro bár nehezen kezdett, azonban megfordította mérkőzését a már így is remek tornát futó Taro Daniel ellen. A japán hiába nyert lélektanilag fontos rövidítést az első játszmában, már csak három játékot tudott nyerni a folytatásban. Del Potro a negyeddöntőben a  Bautista Aguttal játszik majd. A spanyol teniszező meggyőző játékkal verte a luxemburgi Gilles Müllert.

Nadal Simon ellen sem veszített szettet Kép forrása: rafaelnadalfans.com

Nadal Simon ellen sem veszített szettet
Kép forrása: rafaelnadalfans.com

Rafael Nadal a francia Gilles Simonnal csapott össze. Az első játszma igen fordulatosra sikerült. Előbb a francia, majd nem sokkal később a spanyol vesztette el a break előnyét. A szettet végül a rövidítés döntötte el, ahol Simon ugyan visszajött 1-5-ről, mégsem tudott vezetést szerezni. Ezek után Nadal már viszonylag könnyedén abszolválta negyeddöntőjét. A 2008-as olimpiai bajnok a negyeddöntőben Thomaz Belluccival játszik majd. A brazil teniszezőt feltüzelte a hazai közönség, hiszen a belga David Goffin kétszer adogathatott az első szettért, Bellucci mégis Tiebreak 12-10-el került szettelőnybe. A második játszmában pedig Bellucci 3-3-nál megszerzett break előnye elegendő volt, hogy bejusson a legjobb nyolc közé nem kis meglepetésre.

Monfils döntő szettben győzte le Cilicet Kép forrása: betting.betfair.com

Monfils döntő szettben győzte le Cilicet
Kép forrása: betting.betfair.com

Az nem igazán lehetett kérdés, hogy Kei Nishikori bejut a negyeddöntőbe, hiszen a szlovák Andrej Martin nem tudott sok ellenállást tanúsítani, akit a japán 6/2 6/2-vel ejtett ki. Az már nagyobb kérdés volt, hogy a Monfils-Cilic találkozóból ki kerül ki győztesként. A franciát az első játszma rövidítésében három játszmalabdát is hárított, ennek ellenére Cilic nyerte az első szettet. A francia azonban egyre jobban adogatott és nem adott sok lehetőséget már a horvátnak, hogy megnyerje a mérkőzést. A francia 6/3 6/4-el fordított.

Murray a jó kezdés ellenére nehezen nyert Kép forrása: mirror.co.uk

Murray a jó kezdés ellenére nehezen nyert
Kép forrása: mirror.co.uk

Evgeny Donskoy búcsúztatta bravúrral David Ferrert, Steve Johnsontól már igen könnyed vereséget szenvedett. Az amerikai 6/1 6/1-el jutott a negyeddöntőbe. Andy Murray az olasz Fabio Fognini ellen úgy tűnt, nem sokat szenved majd. A brit 6/1-el kezdte a mérkőzést, mégis döntő szettre kényszerült. Az olasznak még a döntő játszmában is remek esélyei adódtak, hiszen 3-0-ra is vezetett. Murray 0-3-tól viszont nem bukott több játékot és megfordította nyolcaddöntőjét, Nishikori ellen hasonlóan nagy küzdelemre számíthat.

Kiemelt kép forrása: facebook.com/ITFOlympicTennis

A hozzászólások le vannak zárva.